Soome politsei kontrollib tõhustatult ravimite müüki tänaval

Soome politsei andis teada, et on tõhustatud korras hakanud kontrollima ravimite ja uimastavate ainete müüki tänaval. Politsei enda tähelepanekute ja inimeste vihjete põhjal toimub müük metroo ligidal, eriti jaamade sissepääsude juures, kus kaubeldakse avalikult retseptiravimite ja uimastiteks liigitatud tablettidega.

Pealtnägijate väitel on ravimite müük erakordselt avalik ja tablette on pakutud noortele. Tänaval toimiv müük on lisaks selle ebaseaduslikkusele ka häiriv, aga see see võib olla ka ohtlik. Tablettide päritolu ja sisalduse kohta pole mingit infot. Nende tarvitamine kujutab endast suurt ohtu, mida noored ei oska aimata. Vanemate ja teiste täiskasvanute, näiteks kooliõpetajate roll on rääkida sellest laste ja noortega.

Selleks, et politsei teaks kohe sekkuda, tuleksa tabletimüügist tänaval anda teada telefonile 112. Teade puhul on tähtis täpne asukoht ja müüjate tundemärgid ning muud detailid, kui neid on.

Kommentaarid
(Külastatud 78 korda, 1 külastust täna)