Soome mees maksis aastas 600 eurot prügiveo eest liiast

Vantaa mees maksis oma Helsingi Metsälä kinnistu prügiveo eest aastas ligi 600 eurot rohkem kui näeb ette vastav hinnakiri. Mehele saadeti arveid vana hinnakirja järgi, kuna mees polnud lepingut uuendanud.

Mees tunnistab, et oli juba aastaid imestanud prügiveo kõrge hinna üle. Ta arutas asja sõpradega ja sai teada, et nii palju ei pea maksma. Makse oli üle saja euro kuus, vahendab MTV.

Mees võttis ühendus prügifirmaga Romeo, mis tegeleb kinnistu prügiveoga. Klienditeenindusest öeldi, et vanad lepingud jäävad sageli uuendamata, mistõttu jääb hind kõrgeks. Klienditeenindajale oli teinud nalja, et aastas makstakse 600 eurot rohkem.

Mees maksis prügiveo eest 106-112 eurot kuus, pärast lepingu uuendamist oli makse 44 eurot kuus. Mees leidis, et aastate jooksul makstud kõrgema hinna eest peaks prügifirma Romeo maksma hüvitist. Läks mööda mõni aeg, kui Romeost tuli vastus: kui mees arveid ei maksa, viiakse konteiner minema. Arved jäid maksmata, kuna mees viskas need minema. Ta lootis, et firma saadab uued arved ja maksab hüvitist.

Mees räägib, et Romeo on tegutsenud kogu aeg lepete järgi, aga kliendile poole teatatud sellest, kui tingimused muutuvad kliendi jaoks soodsamas suunas. Konteinerid viidi minema ja mees vahetas prügifirmat. Tema arvates on tõenäoliselt palju selliseid inimesi, kes on aastate jooksul prügiveo eest liiast maksnud. Romeost on aga tema üle ainult naerdud.

Romeo esindaja teatas, et automaatselt lepinguid ei uuendata, seda peavad kliendid ise tegema. Kuni lepingut pole uuendatud, esitatakse arveid vana leppe kohaselt. Lepingu tingimusi tagasiulatuvalt ei muudeta.

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)