Soome mees jättis puhkuse ajaks oma auto Helsingi lennujaama parklasse, kui tagasi tuli, oli sellega sõidetud 130 km

Soome mees Kalle tuvastas juunikuus pärast Sitsiilia reisi Helsingi-Vantaa lennujaamas maandudes huvitava asja – tema parklasse jäetud Audiga oli vahepeal sõidetud 130 kilomeetrit. See tuli välja tänu autosse paigaldatud GPS-seadmele.

Mees oli jätnud auto puhkuse ajaks Airparkki parklasse. Ta ei võtnud võtmeid Sitsiiliasse kaasa, vaid tellis parklast pesu ning puhastuse. Auto võtmed jäid parklasse, vahendab Helsingin Sanomat.

Lennujaama parkimise juurde kuulub sõidutamine parklast lennujaama terminali ja pärast tagasi parklasse. Kui Kallet sõidutati peale saabumist terminalist uuesti parklasse, siis selguski, et autot ei olnud keegi puhastanud ega pesnud ning sellega oli ringi sõidetud.

Veelgi enam, autot polnudki algul üldse parklas, see oli toodud tagasi sel ajal, kui Kallet terminalist parklasse sõidutati. GPS seade näitas, et auto toodi parklasse vahetult pärast seda, kui Kalle lennuk oli maandunud. Kalle on ettevõtja ja ta on lasknud autosse panna GPS-seadme, et eristada töösõite erasõitudest.

GPS-seadmest tuli välja, et autot oli kasutatud päev enne Kalle saabumist. Ta sai ülevaate, kus ja mis ajal autoga oli käidud ja kuhu sõidetud. Auto oli seisnud öösel ühel Põhja-Helsingi aadressil, aga sellega oli sõidetud ka kesklinnas.

Auto oli kehvas olukorras. Selle sisemuses oli veetud asju ja auto plastikosad olid saanud kahjustada. Lisaks oli üht alumiiniumvelge tänavakivi vastu kriimustatud. Autos oli suitsetatud ja midagi söödud, kuna istmel oli majonees. Auto oli igalt poolt määrdunud. Autost leiti ka koera karvu ja pikki juukseid. Lisaks oli küljetaskus avatud süstlapakk. Ilmselt oli auto tagastamisega olnud kiire, sest auto pagasiruumi olid jäetud naiste rõivad.

Autost oli kadunud Kalle enda asju. Nii olid kadunud telefoni laadija, paarid päikseprillid, kindalaekast olid läinud tagavara rahakott koos 100 euroga ning astmaravimid.

Kalle ei leidnud lennujaamast ühtegi töötajat, kes oleks saanud temaga tegeleda, seetõttu fikseeris ta kõik puudused ning sõitis perega koju. Hiljem selgus, et autot oli kasutanud üks endine töötaja, kes teadis, kus on klientide autode võtmed. Kalle andis selle peale sisse kahjunõude.

Pärast kuu aega kestnud ekspertiisi oli parkla nõus Kallele hüvitama 5000 eurot tekitatud kahju eest. Kalle aga ütles, et sellest ei piisa, kuna ta tahab, et süüdlane võetaks vastutusele. Kalle soov on, et Airparkki teeks asja kohta kuriteoteate. Airparkki töötajad lubasid selle peale teha kuriteoteate, aga sellest pole olnud midagi kuulda.

Kalle väitel oli see nii tema, abikaasa, laste kui reisil kaasas olnud vanavanema jaoks suur šokk, et autot oli keegi vahepeal kasutanud. See on sama kui keegi oleks koju sisse murdnud. Samas tunnistab Kalle, et Airparkki töötajad suhtusid temasse hästi. Asja tahab ta avalikustada, et teisi inimesi selliste asjade eest hoiatada. Airparkki pakkus Kallele asendusautot selleks ajaks, kui tema enda autot puhastati.

Airparkki esindaja ütles hiljem, et asja kohta tehakse kuriteoteade. Raha, mis Kallele maksti, nõutakse sisse süüdlaselt isikult. Ühtlasi on Airparkkis võetud kasutusele meetmed, et selliseid juhtumeid vältida. Näiteks on otsustatud, et klientide autovõtmeid enam hoiule ei võeta.

Kalle Oikari jätti Audinsa Helsinki-Vantaalle pysäköitynä, ja loman aikana joku oli ajanut sillä 130 kilometriä

Kalle Oikarille tuli kummallinen aavistus, kun hän kesäkuussa oli perheineen palaamassa Sisilian-lomalta Helsinki-Vantaalle. “Heti kun kone oli laskeutunut, tarkistin kännykältä gps-seurannasta, että mikä mahtaa olla automme sijainti. Yllätys oli suuri, kun huomasin, että autollamme oli ajettu sellaiset 130 kilometriä”, Oikari kertoo. Oikari oli jättänyt autonsa matkan ajaksi Airparkki-lentopysäköintiin.

Kommentaarid
(Külastatud 4,798 korda, 1 külastust täna)