Soome idapiiril tekitas imestust eriskummaline turistibuss – istmed ja voodid 26 reisijale

Saksa turistibussid pakuvad sarnaseid teenuseid nagu kruiisilaevad. Üks selline buss tekitas imestust Lappeenranta linnuse juures.

Bussi küljel oli kiri Das rollende Hotel ehk ratastel hotell. Buss esiosas on tavalised bussi istekohad ja aknad, tagaosas aga 26 väiksemat akent kolmes reas, vahendab Yle.

Bussi esiosas on isetkohad 24 reisijale. Tagaosas on igaühele magamiskoht. Magamiskohti on 26, kuna ka bussijuhile ja giidile on ühte vaja.

Selline buss on alates 1977. aastast reisinud kõigil mandritel, Antarktika välja arvatud. Läbi on sõidetud 3 miljonit kilomeetrit ja riike on läbitud 120.

Bussis olid turistid Saksamaa lõunaosast Baierimaalt. Nad sõitsid lennukiga Peterburi ja buss oli neil vastas. 14 päeva kestev kruiis läheb Peterburist mööda Laadoga põhjakülge Sortavalasse, sealt Petroskoisse, siis Valge mere äärde ja sealt läbi Soome tagasi. Reisijad lendavad tagasi Helsingist.

Buss on ses mõttes erakordne, et bussijuht Alfred Pötzl pakub ise reisijatele hommiku- ja õhtusööki. WC-d ja dušši bussis pole, sestap peatutakse mõne hotelli või kämpingu juures.

Kui buss jõuab Helsingisse, siis lendavad reisijad tagasi, buss sõidab üle lahe Tallinna ja jätkab 15-päevast tuuri mööda Balti riike. Selleks tuleb kohale uus juht. Bussi omanik on Saksa firma, mis korraldab selliseid reise sakslastele üle terve maailma. Paarinädalane Vene-Soome kruiis maksab ligi 2000 eurot.

Erikoinen turistibussi hämmästytti itärajalla – tuolit ja sängyt 26 ihmiselle

Saksalaiset leirintäaluelinja-autot tekevät laivaristeilyjen kaltaisia matkoja eri puolilla maailmaa. Lappeenrannan historiallisen Linnoituksen aukiolla ihmiset hieraisevat silmiään. Punainen kulkuneuvo näyttää aivan linja-autolta, mutta jotain omituista siinä on. Bussin kyljessä lukee isolla Das rollende Hotel eli pyörillä liikkuva hotelli. Linja-auton etuosassa on normaalit isot ikkunat, mutta takaosassa kolmessa rivissä 26 pikkuruista ikkunaa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,646 korda, 1 külastust täna)