Soome hambakliinikus tuvastati tuberkuloos – palju võimalikke nakatunuid

Soomes Porvoo Näsi hambakliinikus on tuvastatud tuberkuloos ja nakatunuid on arvatavalt palju, edastas Porvoo linnavalitsus.

Kõik võimalikud nakatunud on välja selgitatud ja praeguse seisuga võib minna hambaid parandama ilma muretsemata. Nakatus üks kliiniku töötaja ja nakatumine kopsutuberkuloosi toimus 2. augustil.

Kuu jooksul on võetud ühendust kõigi võimalike nakatunutega ja nad läbivad uuringud. Linn teeb asjas koostööd kohaliku haigla, tervisekeskuse ja Kuninkaantie töötervishoiu asutusega.

Tuberkuloos on hingamisteede kaudu nakkav haigus, mis paraneb raviga. Nakkuse saab kolmandik haigusega kokku puutunud täiskasvanutest ja vaid üks kümnest nakatub tuberkuloosi. Haigestumise oht on kõige suurem pärast kokkupuudet haigusega vaktsineerimata lastel, eakatel ja sellistel inimestel, kelle vastupanuvõime on nõrgenenud.

Näsin hammashoitolassa todettu tuberkuloosi – altistuneet kartoitetaan ja tutkitaan

Näsin hammashoitolassa Porvoossa on todettu tartuttava keuhkotuberkuloosi. Tuberkuloosille altistuneet on tartunnanjäljitetty ja tiedossa. Altistuminen on päättynyt 2. elokuuta ja hammashoitolaan voi tulla rauhallisin mielin. Tartunnan saanut on henkilökunnan jäsen. Kaikki mahdollisesti altistuneet asiakkaat kartoitetaan. Porvoon kaupunki on yhteydessä altistuneisiin asiakkaisiin puhelimitse kuukauden kuluessa, ja heitä ohjeistetaan tutkimusten järjestämisestä.

Kommentaarid
(Külastatud 428 korda, 1 külastust täna)