See on viimane põlvkond valgeid lapsi – miks sõitis ameeriklane 1000 kilomeetri kaugusele, et inimesi tappa?

Laupäevase El Paso massitulistamise toimepanija postitas 19 minutit enne seda veebi manifesti, kus on kirjas, et „see on viimane põlvkond valgeid lapsi”.

Kahtlusalune tulistaja on 21-aastane mees Dallase ligidalt Allenist, kes sõitis maha 1000 kilomeetrit selleks, et tappa inimesi, kes ohustavad „meie eluviisi”, vahendab Jerusalem Post.

Tulistamises hukkus kolm Mehhiko kodanikku ja see oli Texase osariigi ajaloo üks ohvriterohkemaid. Veebi postitatud manifest kirjeldab, kuidas hispaanlaste populatsioon Texases muutub „Demokraatide kantsiks” ja immigrandid on süüdi „kultuuride segunemises”.

Manifest kannab pealkirja “The Inconvenient Truth” (tõlkes: „Ebameeldiv tõde”) ja see on ajendatud otseselt Uus-Meremaal toimunud moslemite tapmisest märtsikuus, kus hukkus 51 inimest. Uus-Meremaa rünnaku toimepanija viitas oma manifestis teooriale, mida kutsutakse „suureks asendamiseks”. Seda teooriat on toetanud Prantsuse kirjanik Renaud Camus ja see väidab, et Euroopa eliit tahab valge Euroopa rahva vahetada Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast saabunud immigrantide vastu, vahendab New York Times.

Uus-Meremaa Christchurchi rünnakust on saanud kutse võitlusele äärmuslaste jaoks üle terve maailma. El Paso massitulistaja viitab oma manifestis Christchurchi sündmustele, märkides, et toetab tulistajat ja et tema rünnak on vastus hispaanlaste invasioonile Texasesse.

El Paso tulistamisele eelnenud 2300-sõnaline manifest on allkirjastamata, mistõttu tahetakse nüüd välja selgitada, kas selle pani kirja sama isik, kes inimesi tulistas. Kahtluselune 21-aastane mees Patrick Crusius sõitis maha 10 tundi, et panna toime tulistamine.

Manifest on selgelt immigrantide-vastane, märkides, et „kui meil õnnestub lahti saada piisavast hulgast inimestest, siis on meil võimalik jätkata oma eluviisi”.

Aprillis Kalifornias San Diego ligidal Poway sünagoogis inimesi tulistanud mees avaldas oma juutide-vastase manifesti samas 8chan veebis, kus ka El Paso tulistaja. Poway manifest oli samuti kantud Christchurchi ideoloogiast.

FBI info kohaselt on kohalikes massitulistamistes hukkunud rohkem inimesi kui 9/11 terrorirünnakus, kohalik terrorism kannab valge ülemvõimu ideoloogiat ja see on tõusuteel. USA-s pole eraldi seadusi kohaliku terrorismi jaoks, mistõttu mõistetakse süüdlaste üle kohut tavaliste vihakuritegusid ja tapmisi puudutavate seaduste alusel.

Kommentaarid
(Külastatud 546 korda, 1 külastust täna)