Rootsis räsib vägivald tavalisi inimesi – lähiaastatel värvatakse 10 000 uut politseinikku

Migrantide tulva all ägavas Rootsis on vägivald hakanud räsima tavalisi inimesi, mistõttu värvatakse kiirkorras lähiaastate jooksul 10 000 uut politseinikku.

Vagivallaohvrite arv on Rootsis kerkinud samale tasemele kui 1990ndatel aastatel,  aga siis oli tegemist põhiliselt lähisuhtevägivallaga. Nüüd aga on Rootsis käimas kuritegelike grupeeringute omavahelised arveteõiendamised, milles kasutatakse relvi ja lõhkeaineid, vahendab MTV.

Rootsi valitsuse hinnangul on olukord väga tõsine, kuna toores vägivald on jõudnud tänavale tavaliste inimeste keskele. Politseile antakse nüüd lisajõude olukorra parandamiseks, ütles siseminister Peter Damberg.

Peamine otsus on see, et lähima viie aasta jooksul palgatakse 10 000 uut politseinikku. Politseinike arv kerkib 30 000 pealt 40 000 peale vaid viie aastaga. Siseministri väitel on vaja politseinikke tänavale juurde turvalisuse tagamiseks.

Lisaks on kavas karmistada karistusi relvakuritegude eest. Ühtlasi saab politsei juurde õigusi infotehnoloogilise jälitustöö tarbeks ning kasutada salajasi andmeid ja kaameravalvet. Selleks muudetakse mitmeid seadusi.

Siseministri väitel tuleb valmis olla selleks, et noori inimesi ei tõmmataks Rootsis kaasa kuritegevusele. Ministri väitel ei hakka ta andma nõu, mis Soomes tuleks teha. Tema väitel peaks Soome ise oma probleemidest aru saama ja vastavalt reageerima. Rootsis võetakse eriti tõsiselt narkoteemat, kuna suur osa kuritegevusest on seotud narkoäriga.

Kommentaarid
(Külastatud 413 korda, 1 külastust täna)