Roolijoodik sõitis Soomes autoga kooli hoovi, politsei kannul, lapsed said kriisiabi

Jyväskyläs Vaajakoskis ei allunud autojuht täna päeval kella 13 ajal politsei peatamismärguande peale, mistõttu asus politsei autot jälitama. Auto sõitis ringi mööda Vaajakoskit ja lõpuks Janakka kooli hoovi.

Kooli hoovis väljusid autost kaks meest ja jooksid minema. Politsei sai need mehed jooksu pealt kätte. Autos olid veel kaks isikut, kes jäid kohale.

Politsei info kohaselt oli koolis parasjagu vahetund ja hoovis oli palju õpilasi. Lapsed olid mängualal ja auto sinna ei sõitnud. Juht sõitis kooli hoovi sõltumata politsei tegevusest ja politseil polnud võimlaust seda takistada.

Hoovis sõitnud auto tekitas ohuolukorra, aga tahtlikult kedagi vigastada ei olnud plaanis. Politsei uurib asja kui liiklusturvalisuse kahjustamist, joobes juhtimist ja narkokuritegu.

Kool võttis seoses juhtunuga kasutuse omad meetmed ja hoovis olnud lapsed evakueeriti siseruumidesse. Politsei oli kontaktid kooli direktoriga, kes lubas teavitada juhtunust lapsevanemaid Wilma süsteemi kaudu. Iltalehti andmetel said lapsed koolis seoses juhtunuga kriisiabi.

Kommentaarid
(Külastatud 430 korda, 1 külastust täna)