Politsei kahtlustab kolme Soome rahvasaadikut rahvusgrupi vastu vaenu õhutamises

Politsei kahtlustab kolme Soome rahvasaadikut rahvusgrupi vastu vaenu õhutamises. Kahtlusalused on Päivi Räsänen (kristlikud demokraadid), Hussein al-Taee (sotsid) ja Juha Mäenpää (põlissoomlased).

Mäenpää osas on otsustatud, et asi antakse prokuratuuri, Räsäneni ja al-Taee osas on asi veel lahtine, vahendab Yle.

Keegi kolmest end praegu süüdi ei tunnista. Mäenpääle tõi uurimise kaasa tema sõnavõtt parlamendis. Nimelt võrdles ta oma sõnavõtus islamiusulisi võõrliikidega, mida peaks Soomes tõrjuma.

Räsäneni puhul alustati uurimist tema sotsiaalmeedia sissekandega Pride’i nädala ajal, kus ta küsis, kuidas kiriku õpetus ja Piibel lähevad kokku sellega, et häbi ja patt tehakse uhkuse asjaks. Ta pidas silmas Pride’i ja seksuaalvähemuste pidu. Kirjutist võib pidada seksuaalvähemusi solvavaks.

Al-Taee osas on politsei juba käinud läbi tema kirjutised aastatest 2014-2015, mille osas otsustati, et uurimist ei alustata. Nüüd vaadatakse läbi kirjutised aastatest 2011-2012. Tavaliselt politsei nii vanu asju ei uuri, aga kuna asja suhtes on suur huvi, siis seda tehti. Nende hulgas on juudivaenulikke kirjutisi, samuti on öeldud pahasti seksuaalvähemuste suhtes. Al-Taee ise on kahetsenud nende kirjutamist ja palunud andeks.

Poliisi epäilee kolmea kansanedustajaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – “Voi olla, että Räsäsen ja al-Taeen tutkinta rajataan”

Mäenpään osalta tutkinta etenee syyttäjälle. Poliisi pohtii Räsäsen ja al-Taeen osalta, rajataanko eli lopetetaanko tutkinta. Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan kolmesta kansanedustajasta. Poliisi epäilee Päivi Räsästä (kd.), Hussein al-Taeeta (sd.) ja Juha Mäenpäätä (ps.) kiihottamisesta kansaryhmää vastaan. – Mäenpään osalta on linjattu, että tutkinta lähtee valtakunnansyyttäjänvirastoon, jossa tehdään päätös syytteiden nostamisesta, kertoo tutkinnanjohtaja Pekka Hätönen Ylelle.

Kommentaarid
(Külastatud 140 korda, 1 külastust täna)