Politsei hoiatab õllejoomise ürituse eest Vantaa jõel

Kuulduste kohaselt korraldatakse eeoleval laupäeval Vantaa jõel Heureka teaduskeskuse juures taas üritus Kaljakellunta (tõlkes: õlleõõtsutamine), mis tähendab kummipaadis olles õlle joomist.

Politsei aga tahab selle ürituse laiali ajada ja hoiatab, et keskkonna prügistamise eest võib määrata 80 euro suuruse trahvi ning keskkonnakuriteo eest võidakse pooleks aastaks vangi panna, vahendab Helsingin Sanomat.

Varasematel aastatel on see üritus toonud kaasa ulatusliku keskkonnareostuse, kuna purke ja pudeleid jäetakse igale poole vedelema. Politsei tuletab nüüd meelde, et üritusel pole ametlikku korraldajat. Politsei info kohaselt sellisele üritusele ametlikku luba pole antud ja politsei tahab seda üritust takistada.

Politsei teadaandes on avaldatud muret, aga politseil pole samas võimalusi sellise ürituse keelamiseks. Kuigi üritusel pole ametlikku korraldajat, kehtib Soomes kogunemisvabadus ja politsei ei saa seda takistada.

Politsei saab lihtsalt kohapeal olukorda jälgida ja korda hoida, samuti korrarikkujaid karistada. Möödunudaastase Kaljakellunta jälgi koristati veel tänavuse aasta kevadel. Möödunud aastal oli üritusel tuhandeid osavõtjaid.

Siin üks video Kaljakellunta ürituselt 2014. aastal:

Kommentaarid
(Külastatud 398 korda, 1 külastust täna)