Noorsootöötajad väidavad, et Vuosaaris elanikke kimbutanud noortekambad on maha rahunenud

Noorsootöötajad väidavad, et koolid on alanud, noortekeskused uuesti tegevuses ja Vuosaaris on elanikke kimbutanud noortekambad maha rahunenud. Ühtlasi on politsei ja noorsootöötajad käinud noortel kodudes ja rääkinud peredega probleemidest.

„Asi on maha rahunenud. Meil on head vahendid, head töötajad ja oleme noortega töötanud pikalt. Pole vaja jalgratast uuesti leiutada,” rääkis Vuosaari noorsootöö üksuse juht Kaisa Kivelä väljaandele Helsingin Sanomat.

Kivelä rõhutab, et kontakt laste ja noortega on nendega tegeledes eriti oluline. Juulikuu lõpus tuli avalikuks rida juhtumeid, kus lapsed ja noored käitusid agressiivselt ning tüütasid inimesi Aurinkolahtis ja Columbuse kaubanduskeskuse juures Vuosaaris. Pärast seda arutati asja Facebooki Vuosaari grupis.

Politsei info kohaselt tuleb arvestada sellega, et Vuosaaris on lisaks halvasti käitujatele ka palju noori, kes käituvad korralikult. Halvasti käitunud noored on politseile ja noorsootöötajatele teada ning nendega tegeletakse. Helsingis arutatakse ka seda, et noortele suveks mingit tegevust leida. Nimelt paljud noored ei lähe suvel kuhugi ja nad jäävad lihtsalt linna, kus neil pole mingit õiget tegevust.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006205629.html

Kommentaarid
(Külastatud 471 korda, 1 külastust täna)