Noored peksid Soomes ligi 60-aastase mehe vaeseomaks, peks talletus valvekaameratesse

Ida-Uusimaa politsei on saanud valmis Vantaal Mikkolas Lyyranpolkus tänavu 28. aprillil toimunud jõhkra vägivallateo uurimise.

Vägivalla sihtmärgiks oli 1962. aastal sündinud mees, kes sai raskelt vigastada peksmise tagajärjel. Mees leiti, kui üks möödakäija leidis varahommikul kell 5 teadvuseta mehe lamamas verisena Lyyranpolkus ja teatas asjast häirekeskusse.

Mehe peks talletus valvekaameratesse. Sealt oli näha, kuidas kaks noort meest tulid kannatanule kallale, lüües ja pekstes teda mitmeid kümneid kordi pea piirkonda. Peks jätkus pikalt veel siis, kui mees oli kukkunud maha ja kaotanud teadvuse.

Mehed lahkusid kaks korda kannatanu juurest, aga naasid siis, et teadvuseta inimest edasi peksta. Kokku kestis peks umbes 13 minutit. Peksmise tagajärjel murdusid mehel näoluud ja ta pidi olema nädalaid haiglas.

Peksmise käigus varastati kannatanult rahakott ja pangakaart. Hiljem võtsid peksjad pangakaardiga välja ligi 3000 eurot raha. Seda kasutati hasartmängude mängimiseks. Lisaks ostis üks peksjatest omale süntesaatori.

Teoga seoses on vahistatud kaks, aastatel 2001 ja 2002 sündinud meest. Mõlemaid kahtlustatakse mõrvakatses ja röövis. Järgnevalt antakse asi edasi prokuratuurile süüdistuse esitamiseks.

Poliisi – Tiedotteet

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen väkivaltatutkinta on saanut valmiiksi Vantaan Mikkolassa, Lyyranpolulla, 28.4.2019 tapahtuneen törkeän väkivallanteon esitutkinnan. Väkivallan kohteena oli vuonna 1962 syntynyt mies, joka sai vakavia vammoja pahoinpitelyn seurauksena. Mies löytyi, kun sivullinen ohikulkija havaitsi noin klo 05.00 aikaan aamulla tajuttoman miehen makaamassa maassa verisenä Lyyranpolulta ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Kommentaarid
(Külastatud 427 korda, 1 külastust täna)