Mustikal on praegu Soomes megahind

Mustikal on praegu Soomes megahind ja korjajatele makstakse rekordhinda, mida varasemast ei mäletata.

Üks kõrge hinna põhjuseid on asjaolu, et saak on tänavu kehvapoolne. Korjajatele makstakse 6-7 eurot kilo eest. Varem on olnud korjamise hind 2,4-4 eurot kilo eest. Kilo mustikaid on kaks liitrit, vahendab Iltalehti.

Turu peal maksab 5 kilo mustikaid 65-85 eurot, liiter on 8-10 eurot. Varasematel aastatel on viiekilose kasti kätte saanud 35-40 euro eest.

Hind on võrreldes varasemaga kahekordistunud ja varasemast ei mäletata selliseid hindu. Kast mustikaid maksab Helsingi turul juba 85 eurot. Hind on utoopiline, aga selle hinnaga mustikaid praegu ostetakse.

Mustikalla taotaan nyt rahaa! Poimijoille maksetaan ennätyshintoja: “En muista koskaan olleen tämmöisiä hintoja”

Mustikkakausi on huono, ja tatitkin antavat vielä odottaa itseään. Hyvä tattisyksy on kuitenkin vain kunnon sateen päässä, sanoo sieniä ja luonnonmarjoja yritykselleen ostava Loreno Dalla Valle. Kuiva kesä on pitänyt tatit piilossa ja tuottanut kehnon mustikkasadon. Luonnonmarjoja Pohjois-Karjalasta poimijoilta ostava Dalla Valle Oy:n toimitusjohtaja Loreno Dalla Valle kertoo, että mustikkaa on tullut todella huonosti myyntiin, mikä näkyy marjan hinnassa.

Kommentaarid
(Külastatud 504 korda, 1 külastust täna)