Mersude tootja jäi vahele heitgaasipettusega, peab maksma üle miljardi trahvi

Sarnaselt Volkswageniga jäi heitgaasipettusega vahele ka Mercedeste tootja Daimler ning peab maksma Saksamaal trahvi 5000 eurot ühe auto kohta, kokku üle miljardi euro.

Tegemist on heitgaasipettusega diiselkütusel sõitvate autodega. Stuttgarti prokuratuur on esitanud süüdistuse ja nõuab 5000 euro trahvi ühe auto kohta, edastavad Der Spiegel ja Reuters.

Asja uurimine on veel käimas ja see peaks lõppema aasta lõpus. Saksa transpordiamet KBA on teatanud, et on leidnud heitgaaside sisaldust muutvat tarkvara Mercedes-Benzi C- ja E-seeria autodest ning nõudnud tagasikutsumist, mis puudutab kokku 280 000 autot.

Daimler pole soovinud asja kommenteerida. Pettuse asja uurib ka USA keskkonnaamet EPA. Saksamaal on varem trahvitud Volkswageni gruppi kuuluvaid ja pettusega vahele jäänud automarke Volkswagen, Audi ja Porsche ning varuosavalmistajat Bosch.

Kommentaarid
(Külastatud 223 korda, 1 külastust täna)