Mees püüdis Soomes järvest keelatud kala ja võib saada 7500 eurot trahvi

Üks mees uhkeldas sotsiaalmeedias, et püüdis Saimaa järvedest kaitselause järvelõhe. Politsei uurib asja ja kalameest ähvardab 7500 euro suurune trahv.

Lõhedes arvukust on Soomes vähendanud vee-elektrijaamade ehitus ja puidu ujutamine. Viimastel aastatel on üritatud lõhesid päästa püügi piiramisega, vahendab Iltalehti.

Järvelõhe on võetud kaitse alla kogu Vuoksi jõe vesikonnas. Pielineni järv, kust kala püüti, kuulub samasse vesikonda Põhja-Karjalas. Vesikonna suurim järv on Suur-Saimaa.

Maikuus kehtestas maa- ja metsamajandusministeerium järvelõhe püügi puhul trahvimääraks 7500 eurot. Ida-Soome politsei andmetel tehti püütud lõhe kohta kuriteoteade kolmapäeval. Juhtumit uuritakse kui kalastuskuritegu.

See juhtum on Ida-Soomes esimene pärast uute trahvimäärade jõustumist. Politseile võib keelatud kala püüdmisest teatada igaüks, kes seda tähele paneb.

Kalastuskuritegude uurimist raskendab see, et neid on raske tuvastada, kui tegijat ei tabata nö teolt. Nii nagu teiste juhtumite puhul, on siingi parem, kui oleks tunnistaja. Probleem on ka selles, et juhuslikud kalastajad ning välismaalased ei pruugi teada, mis on lubatud ja mis mitte.

Napsahtaako tästä ensimmäinen 7 500 euron sakko? Mies nosti Saimaalta uhanalaisen järvilohen ja ylpeilee saaliillaan somessa – poliisi tutkii tapausta

Tänä vuonna voimaan tulleen asetuksen mukaan Vuoksen vesistöalueella pyydystetystä järvilohesta voi saada ison sakon. Iltalehti on saanut yhteydenottoja Facebookissa julkaisusta päivityksestä, jossa mies kertoo ylpeästi napanneensa Pielisellä järvilohen. Päivitystä on jaettu somessa ja moni on huomauttanut, ettei kyse ole pröystäilyn aiheesta: järvilohi on vesialueella äärimmäisen uhanalainen ja sen pyydystämisestä voi saada 7 500 euron sakon.

Kommentaarid
(Külastatud 1,783 korda, 1 külastust täna)