KUUM: Migrantide jõugud hoiavad Helsingi inimesi hirmu all

Helsingis Vuosaari linnaosas liiguvad ringi noorte migrantide jõugud, kes hoiavad inimesi hirmu all. Vägivallaga on ähvardatud lapsi.

Asi tõusis esile esmaspäeval, 29. juulil, kui Vuosaari elanikud postitasid sotsiaalmeediasse sissekanded selle kohta, kuidas migrantidest noored käituvad agressiivselt.

Alguse tegi üks mitme lapse isa, kes kirjutas esmaspäeva õhtul, et on mures oma laste pärast. Isa oli teinud noortejõugust pilti, aga need olid öelnud, et ei tohi pildistada ega politseid kutsuda. Pärast pildi tegemist piirati isa sisse ja öeldi: „Kas tahad peksa saada?” Siis helistas üks kõrvalseisja häirekeskusse ja see lahendas olukorra.

Isa kirjutas, et politseid polnud kusagil näha. Hiljem kuulis mees, et häirekeskusele on selle kamba kohta helistatud palju kordi.

Sellele järgnes sotsiaalmeedia Vuosaari grupis väga palju kommentaare ja uusi sissekandeid. Üks mees kirjutas kommentaaris, kuidas üle 30 noorukist koosnev kamp ronis võõrastele rõdudele ja lükkas S-marketi ostukäru mööda kõnniteed. Noorukid taltusid peale seda, kui sekkus Alepa poe Securitase turvatöötaja.

Inimesed on pannud sotsiaalmeediasse ka pilte jõugu kohta:

Kujutis: Facebook

Üks mees kirjutas, kuidas kuus 11-15-aastast migrandi noorukit tühjendasid tulekustuti vastas asuva korrusmaja ja auto katusealuse vahel. Kui mees helistas häirekeskusse, siis öeldi, et see pole kuritegu. Mees ütles, et on, kuna kustuti on varastatud Vuosaari metroojaamast. Pärast jooksid noorukid Rastila suunas.

Üks teine mees kirjutas, kuidas istus juuli algupoolel Columbuse kaubanduskeskuse bussipeatuses pingi peal, kui migrantide noortejõuk tuli ja hakkas tüli norima. Kõigepealt lõid sõbral vastu silmanurka. Kui mees läks noorte poole jutuga, et nii ei tohi teha, siis tuldi ka tema kallale. Temal löödi prillid katki. Lõpuks tuli turvamees küsima, mis juhtus. Ründajad olid jõudnud juba põgeneda. Kui vaja oli, polnud turvamehi ega politseid kusagil.

Üks mees kirjutas, kuidas kolmapäeval, 31. juulil piiras migrandi taustaga tüdrukutest ja poistest koosnev jõuk Vuosaaris K-Supermarketi juures lapsi ning nõudis raha. Teised lisasid, et sama asi käib kogu aeg Columbuse kaubanduskeskuse juures.

Üks ema tegi ettepaneku, et lapsevanemad võiks olla ise aktiivsemad ja korraldada õhtusi patrulle piirkonnas. Politseist abi pole, kuna politsei tuleb tavaliselt hilja ja politsei peale ainult naerdakse. Inimesed kirjutavad, et noorukid on öelnud, et vajavadki „väljakutseid” ja „ohvreid”.

Pärast seda, kui asjast kirjutati sotsiaalmeedias, võttis teema üles ka ajakirjandus, mis peale lubas politsei tugevdada valvet Vuosaaris. Ühtlasi palub politsei kirjeldusi agressiivselt käitunud noorte kohta e-posti aadressile ennaltaestava.helsinki(at)poliisi.fi.

Kommentaarid
(Külastatud 5,425 korda, 1 külastust täna)