Kole lugu: 30-aastast Espoo meest kahtlustatakse 52 lapse seksuaalses kuritarvitamises

Lääne-Uusimaa politsei andis teada, et on saanud valmis erakordselt ulatusliku kuritegude sarja uurimisega, kus ühte ligi 30-aastast Espoo meest kahtlustatakse paari aasta jooksul toime pandud 52 lapse vastases seksuaalkuriteos.

Eeluurimisel selgus, et kahtlusalune lähenes kannatanutele sotsiaalmeedia kaudu. Instagramis ja Snapchatis mehe algatusel alanud vestlused olid lihtsad jutustamised, aga kujunesid kiiresti seksuaalseteks. Vestluste käigus palus mees kannatanutelt video- ja pildimaterjali ning saatis neile sellist ka ise. Kannatanud ja kahtlusalune omavahel politsei andmetel silmast silma ei kohtunud.

Kuritarvitused toimusid aastatel 2018 ja 2019. Kannatanud olid üle terve Soome ja nad olid vanuses 9-15.

Politsei alustas uurimist 2019. aasta algul, kui üks kannatanutest politseiga ühendust võttis. Kõik ülejäänud juhtumid tulid välja politsei enda uurimise käigus. Nagu võib välja lugeda kuritegude ja kannatanute suurest arvust, tehti selleks tööd väga palju.

Politseid teeb murelikuks asjaolu, et nii suurest hulgast vaid üks laps asjast rääkis. Arvatav põhjus on laste häbitunne.

Politsei paneb nüüd lapsevanematele südamele, et nad räägiks lastega sotsiaalmeedias peituvatest ohtudest ja mida teha siis, kui täiskasvanu läheneb lastele nn kummaliste sõnumitega. Last tuleks julgustada rääkima vahetult pärast selliseid juhtumeid täiskasvanutele, kes aitavad asja edasi lahendada ja võtavad vajadusel ühendust politseiga.

Kahtlusalune mees on olnud vahi all alates 2019. aasta algusest. Järgnevalt läheb asi edasi prokuratuuri süüdistuse esitamiseks.

Poliisi – Tiedotteet

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan poikkeuksellisen laajassa rikossarjassa, jossa noin 30-vuotiasta miestä epäillään yhteensä 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Instagramissa ja Snapchatissä käyty viestittely muuttui nopeasti seksuaalissävytteiseksi Esitutkinnassa selvisi, että epäilty lähestyi uhrejaan sosiaalisessa mediassa. Instagramissa ja Snapchatissä miehen aloitteesta liikkeelle lähteneet keskustelut alkoivat jutusteluna, mutta kääntyivät nopeasti seksuaalissävytteiseksi.

Kommentaarid
(Külastatud 523 korda, 1 külastust täna)