Kohutavad kaadrid: Venemaal on päris sõda lahti, sõjatehased plahvatavad üksteise järel

Venemaal on tekkinud katastroofi lähedane olukord, kus sõjatehased plahvatavad üksteise järel. Sel nädalal oli mitu suurt plahvatust.

Venemaal Krasnojarskis kärgatasid plahvatused lõhkeainelaos esmaspäeval, 5. augustil ja uuesti reedel, 9. augustil. Plahvatuste põhjuste kohta on erineva info. Kaitseministeeriumi väitel lõi lattu välk, aga kohaliku kuberneri väitel toimus plahvatus seoses lõhkeainete liigutamisega. Plahvatuse piirkonnast evakueeriti tuhandeid inimesi, kümned inimesed said vigastada.

Neljapäeval, 8. augustil kärgatas plahvatus Arhangelski sõjaväebaasis, kus testitakse tuumaallveelaevade mandritevaheliste rakettide mootoreid. Plahvatuses hukkus viis inikest ja kolm sai vigastada. Hukkunud olid riigifirma Rosatom töötajad.

Pärast plahvatust tuvastati radioaktiivne leke. Kaitseministeeriumi väitel oli tase normis, aga kohalike ametkondade väitel tõusis lähedalasuvas Severodvinski linnas tase üle normi. Inimestel paluti sulgeda aknad ja võtta joodi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,468 korda, 1 külastust täna)