KOHUTAV: Suur koer ründas Soomes 10-aastast poissi, elu päästis jalgrattakiiver

Suur koer ründas juuli algul Soome lõunaosas Hämeenlinna ligidal Iittalas kodu lähedal 10-aastast poissi. Koer hammustas poisi pead ja pures keha nii hullusti, et talle tuli teha 42 õmblust.

Pere arvates päästis poisi elu jalgrattakiiver. Uudistest käis juba varem läbi, kuidas Hämeenlinnas ründas koer 10-aastast last ja koera omanikku kahtlustatakse kuriteos.

Poiss armastas enne koeri, aga kui nüüd näitakase isegi telekast koera, palub poiss, et vahetataks kanalit.

Poiss sõitis jalgrattaga, kui koer teda ründas. Laps nägi eemalt, et koera omanik oli koos kahe koeraga. Koerad olid rihma otsas. Poisile oli õpetatud, et kui koer on lahti, siis temast jalgrattaga mööda sõita ei tohi.

Ühe koera rihm oli aga liiga pikk ja omanik ei suutnud koera talitseda. Siis ründas üks koer poissi, tõmbas ta ratta seljast maha ja lõi hambad jalgrattakiivrisse. Pärast seda hammustas koer poisi õlga, külge ja tagumikule suured haavad.

Kui omanik sai koera poisi küljest lahti, kutsus laps iseendale kiirabi. Poiss osaleb vabatahtlike päästjate töös ja teadis, kust saab õnnetuse korral abi.

Pärast seda helistas poiss emale, ütles, et koer hammustas teda ja et tal on väga valus. Siis ütles koera omanik emale telefonis, et tema koer hammustas poissi.

Lastehaiglas selgus, et koer oli üritanud hammustada lapse pead, aga jalgrattakiiver takistas seda. Koer hammustas siis last õlast, küljest ja tagumikust. Lapsele tehti 42 õmblust. Ta ei saa veel nüüd, kuu aega hiljem rattaga sõita ega ujuda.

Pärast juhtumit kardab poiss koeri ja ehmatab iga koera peale. Tuttavate külastamisel ei julgenud poiss enne autost välja tulla, kui koerad olid kinni pandud. Nüüd üritatakse poissi rahustada nii, et ta saaks koolis käia.

Last purenud mastifi omanik lasi koera magama panna juba rünnakule järgnenud päeval. Poisi ema arvates tuleks suurtel koertel kasutada väljas jalutades suukorvi. Suurte koerte omanikud peaks aga mõtlema hästi, kas nad suudavad loomaga toime tulla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,947 korda, 1 külastust täna)