Kas pidid Soomes maksusid juurde maksma? Nõnda väldid edaspidi halbu üllatusi

Juurdemaksete esimese osa tähtaeg kukkus eile, 1. augustil. Kokku pidid 224 000 maksumaksjat käima välja 89 miljonit eurot.

Suur hulk soomlasi peab igal aastal makse juurde maksma. MTV kogus kokku nipid, kuidas selliseid üllatusi edaspidi vältida.

Kõige tähtsam on jälgida, et koju saabunud maksuinfo oleks õige. Kõik seda ei jälgi, et kõik tulud ja mahaarvamised oleks õigesti kirjas. Igaüks võib oma maksuinfo (verokortti) tellida ükskõik mis ajal aastas ja taotleda selles muudatusi, selgitab maksuameti peainspektor Petri Manninen.

Muutused on vajalikud siis, kui tulud kas suurenevad või vähenevad või muutuvad töökohale jõudmise transpordikulud seoses uude kohta kolimisega.

Teine oluline moment on jälgida investeerimisega seotud tehinguid. Kui maksukohuslane teeb aasta jooksul tehinguid börsiaktsiatega, siis tuleks arvestada tuludelt makstavate maksudega. Aktsiate müügi puhul saadud tulust kohe maksusid kinni ei peeta. Seetõttu kõigile ei meenu, et selle pealt tuleb hiljem maksu maksta.

Tähelepanelikud peavad olema need, kelle tulud on vahelduvad ja ebaregulaarsed. Selle puhul tuleb jälgida, et kõik tulud ja mahaarvamised oleks õigesti kirjas. Maksuameti veebis on olemas kalkulaatorid, mille abil saab arvutada, kui palju tuleb maksu maksta.

Kommentaarid
(Külastatud 369 korda, 1 külastust täna)