Karm video sellest, kuidas Helsingis noorukid möödakäija pihta pudeli ja kivi loobivad

Helsingi Vuosaari grupis on pandud veebi üles video selle kohta, kuidas migrandi taustaga noorukid üht möödakäijat ahistavad, visates inimese pihta selja tagant pudeli ja kivi.

Video on üles pandud teisipäeval, 13. augustil. Selle kohta on kommentaarides märgitud, et samasugust agressiivsust kohtab Saksamaal ja Rootsis.

Asjast on teatatud politseisse, aga inimesed kurdavad, et politsei ega lastekaitse ei julge sekkuda, kuna ka nemad on inimesed, neil on pered ja nad kardavad oma elu pärast. Samuti süüdistatakse politseinikke rassismis. Nõnda lastakse lihtsalt asjadel juhtuda ja keskkonna turvalisus kannatab.

Sealsamas on laste mänguväljak ja üks naine kirjutab, et kartis oma lapsega minna sinna mänguväljakule, kuna noorukid loobivad kive lapse ratta kodaratesse. Naine palus mehel kaasa tulla julgestuseks.

Üks teine naine kirjutab, et jalutas oma koera ja lapsega seal piirkonnas ning noorukid loopisid suuri kive. Vuosaari on muutunud ohtlikuks kohaks elamiseks.

Küsitud on ka seda, mida need noored tänaval teevad, kui kool on alanud. Kohalikele inimestele oli lubatud, et noortekampade ahistamised lõppevad, kui kool algab, aga kool on alanud ja tegevus jätkub.

Inimesed kurdavad, et neil noortel puudub igasugune austus soomlaste suhtes. Oma inimesi nad ei puutu, ainult soomlasi. Kurdetakse ka seda, et nende laste vanemad ei oska tõenäoliselt soome keelt ja ei tea ega saa üldse aru, mis toimub.

Kommentaarides kardetakse ka seda, et see video eemaldatakse. Kurdetakse, et Soomes pole enam sõnavabadust ja ei tohi asjadest rääkida nagu nad on.

Üks kommentaator soovitab soomlastel võtta omale siga lemmikloomadeks, see loom pidi hoidma tülikad tegelased eemal. Üks teine kommentaator lisas, et kritiseerida ei ole tohi, sest kividega loopimise kultuur rikastab Soome ühiskonda.

Siin on mõned kaadrid videost:

Videost on ka suurendatud pilt:

Kaader videost.

Kommentaarid
(Külastatud 731 korda, 1 külastust täna)