Karm: ligi 60 Vene arsti puutusid kokku kiiritusega, tuumaraketi plahvatuse andmed haiglas kustutati

Ligi 60 Venemaa Arhangelski arsti puutusid kokku kiiritusega, kuna ei teadnud, et haiglasse toodud kolm tuumaraketi plahvatuses kannatada saanud patsiendi kandsid radioaktiivsust.

Tegemist oli Venemaal Tšernobõli-laadse salatsemisega, mille tõttu kannatasid ka ilmsüüta arstid. Arstidele oli öeldud vaid, et patsiendid said kannatada plahvatuses, aga radiatsiooni kohta ei räägitud midagi, vahendab Daily Mail.

Ühel arstil tuvastati tseesium-137 kiiritus, mis on seotud uraan-235 lagunemisega. Kui kolm patsienti kilekottides 8. augustil haiglasse toodi, siis ei räägitud, et tegemist oli tuumaraketi plahvatusega. Päev hiljem kustutasid Vene eriteenistuste agendid haiglas kõik andmed patsientide tervisliku seisundi kohta.

Kaks kolmest haiglasse toodud patsiendist surid enne transportimist Moskvasse. Arstid võrdlevad seda intsidenti Tsernobõli seriaalist nähtud kaadritega. Seriaalis räägib üks õde, et riided tuleb põletada, aga sellele vaatamata jätkasid arstid radioaktiivsete esemete katsumist paljaste kätega.

33 aastat on möödas ja võimud pole midagi õppinud, ütles üks arstidest. Ta lisas, et inimeste eest varjatakse tõde.

Käesoleval kuul hukkus Vene raketi katsetuse käigus toimunud plahvatuses viis inseneri. Neid nimetati matustel rahvuskangelasteks, aga võimud pole andnud teada, mis täpselt toimus.

Ülejäänud Njonoska küla lähedal vigastada saanud teadlased viidi ravile Moskvasse. Patsiente Arhangelski haiglas ravinud arstid pidi alla kirjutama konfidentsiaalsuse kokkuleppele. Patsientide andmed kustutati haigla arvutitest.

Plahvatuse koht oli Soome piirist mõnesaja kilomeetri kaugusel ja radioaktiivsuse tõusu registreeriti nii Soomes kui Norras.

Medics treating Russian ‘radiation explosion’ are ‘flown to Moscow’

Sixty medics at Arkhangelsk hospital, Russia, flown to Moscow for urgent tests Village of Nyonoksa was the nearest site to ‘radiation explosion’ which killed five Medic was ‘not informed about the amount or concentration of isotope found’ Three victims arrived naked in bags on August 8 but medics not told full extent As many as 60 medics at a hospital treating injured workers from the recent Russian ‘radiation explosion’ have been flown to Moscow for urgent medical tests, it is reported.

Kommentaarid
(Külastatud 738 korda, 1 külastust täna)