Karm ilming ka Soomes: lapsed kaovad müstiliselt ja ei tule enam kunagi tagasi

Soomes on muutunud üha tavalisemaks laste kadumine koolist. Laps lihtsalt ei tule ühel päeval enam kooli, ega ka järgmisel. Klassikaaslased imestavad. Tulemus on see, et temast pole pärast seda enam midagi kuulda.

Migrandi taustaga noori kaob kogu aeg Soome koolidest. See on levinud Helsingis ja Turus. Osa lapsi kaob ajutiselt, osa lõplikult. Enamasti kaovad teismelised tüdrukud, aga on ka poisse. Kui poisid tulevad Soome tagasi, siis tüdrukud enamasti mitte, vahendab Ilta-Sanomat.

Koolist on kadunud ka algklasside lapsi. Enamusel juhtudest on tegemist koledate asjadega nagu sundabielud ja ümberlõikamised. Soomes arvatakse olevat tuhandeid ümberlõigatud naisi, täpset numbrit ei teata.

Enamus lastest saadetakse oma vanemate sünnimaale, et nad õpiks seal „oma kultuuri”. Umbes samamoodi, nagu soome lapsi saadetakse suveks vanaema juurde maale. On ette tulnud, et lapsi ähvardatakse nende kodumaale saatmisega.

Helsingis on laste kadumise puhuks loodud lausa eraldi töörühm, kuhu kuuluvad politsei, lastekaitse, Finavia ja Kela. Töörühm valmistas koolidele suunised laste kadumiste vältimiseks.

Kui laps kaob koolist, on see ametivõimudele raske asi, sest kadumise kohta peaks teate tegema lapse vanemad, aga nemad seda ei tee. Politsei ei suuda samuti inimesi kogu aeg jälgida, kui kadumine pole seotud kuriteo, näiteks lapse vargusega.

Soomel pole võimalik lapse elu kontrollida ka sihtriigis, kui just laps ise ei pöördu Soome saatkonna poole. Kui aga laps seda teeb, siis tehakse kõik, et last aidata. On olnud juhtumeid, kus Soome tagasi tulla tahtvaid lapsi on aidatud Soome tagasi.

Karu ilmiö on totta myös Suomessa: lapsia katoaa mystisesti, osa ei tule ikinä takaisin

Eräänä päivänä oppilas ei vain ilmesty kouluun. Hänestä ei kuulu mitään seuraavanakaan päivänä. Eikä seuraavana. Luokkatoverit ihmettelevät. Lopputulos on, että kyseistä oppilasta ei nähdä ehkä enää koskaan. Ilmiö on tuttu myös Suomessa. Maahanmuuttajataustaisia lapsia ja nuoria katoaa jonkin verran kesken koulunkäynnin, kertovat viranomaislähteet Ilta-Sanomille.

Kommentaarid
(Külastatud 3,907 korda, 2 külastust täna)