KARM: endine politseijuht ja sarikägistaja sattusid vanglas samasse roomajate-osakonda

Helsingi narkopolitsei endine juht Jari Aarnio ja sarikägistaja Michael Penttilä sattusid Helsingis Sörnäineni vanglas samasse kinnisesse nn roomajate osakonda.

Aarnio läks vanglasse juunikuu lõpus. Kokku mõisteti mees vangi 13 aastaks, millest mõned aastad on eeluurimise käigus juba ära istutud. Soome väljaande Ilta-Sanomat andmetel on aga Aarnio vanglakaaslasteks mitmed ebameeldivad tegelased, nende seas sarikägistaja Michael Penttilä. Kõik peale Aarnio kannavad seal eluaegset vanglakaristust.

Vaatamata hirmudele saavat Aarnio ja Penttilä vanglas hästi läbi. Pole teada, kas Aarnio paigutamine sellesse osakonda on ajutine või pikaajaline lahendus.

Teadaolevalt ei meeldi vangla kinnine osakond isegi Penttiläle, kes varem on istunud üldosakonnas. On võimalik, et Penttilä on seal tema enda turvalisust silmas pidades.

Kinnistes osakondades on enamasti vangid nende endi taotuse alusel seoses hirmuga, et neile võidakse liiga teha. Seal istuvad näiteks halvasti soome keelt oskavad välismaalased, samuti need, kes on kellegi peale kaevanud, kes on vanglas narkootikumide tarvitamise tõttu võlgadesse sattunud või seksuaalkuritegudes süüdimõistetud.

Vangide sisemises hierarhias on need vangid, eriti lastevastastes seksuaalkuritegudes süüdimõistetud kõige madalamal positsioonil, teiste vangide jaoks roomajad. Seetõttu kutsutakse neid osakondi roomaja-osakondadeks.

Aarnio ja sarjakuristaja päätyivät samalle eristetylle lisko-osastolle vankilassa – “Seura ei varmasti ole hänen mielestään sopivaa”

Helsingin vankilassa vankeustuomiotaan suorittavalla Helsingin huumepoliisin ex-pomolla Jari Aarniolla on ongelma. Aarnio ilmoittautui Sörnäisten vankilaan suorittamaan tuomiotaan kesäkuun loppupuolella. Helsingin hovioikeus piti kesäkuun lopulla antamansa tuomion nojalla Aarnion muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista tulleen 10 vuoden tuomion voimassa. Yhteensä hänellä on suoritettavaan 13 vuotta vankeutta, josta hän on suorittanut useamman vuoden jo tutkintavankina ollessaan.

Kommentaarid
(Külastatud 710 korda, 1 külastust täna)