Järvenpääl avati eesti kohvik

Soome lõunaosas Järvenpääl Mannilantiel avati augusti alguses eesti kohvik, kust saab varsti ka sooja toitu ja salateid. Kohvikuga samades ruumides tegutseb ka juuksur.

Kohvikupidaja Joel Kaljo räägib, et praegu saab kooke, võileibu ja muud head-paremat kohvi kõrvale. Abiks on abikaasa Tiina, kes töötab kohvikus osalise ajaga. Naine on pidanud Eestis söögikohta ja õpinud Soomes kondiitriks, vahendab Keski-Uusimaa.

Kohvikusse oleks vaja veel ühte täisajaga või kahte osa-ajaga töötajat. Kohvik nimega Cafe Hairhouse/ Mannilan konditoria Oy tegutseb Mannilantie ääres, peaaegu kohe politseimaja vastas.

Koht on hea, sest seal liigub palju inimesi. Samas lähedal on ka raudteejaam. Politseimaja rahvas käib kohvikus kohvi joomas.

Kohvikukultuur Eestis ja Soome ei erine, välja arvatud selle poolest, et Eestis pole saada laktoosivabu tooteid. Kohvikus on aga täis valik laktoosivabu tooteid. On palju sellist, mida Soomest ei saa, retseptid on eestipärased. Pakutakse ka gluteenivabu tooteid.

Koht asutati kiiresti. Ruumid leiti juunis ja siis võeti juulis kaks nädalat puhkust. Siis tehti otsus ja augusti algul alustati. Bürokraatiat oli väga vähe ja kõik läks suurepäraselt. Raamatupidaja asutas firma ja paari nädalaga oli see registreeritud. Varem on Joel olnud tegev ettevõtjana nii ehituses kui toitlustuses.

Kohvikuga samades ruumides tegutseb ka juuksur. Sealt saab vajalikud teenused kogu perele, räägib juuksurisalongi pidaja Maicy Ruishalme. Juuksuris töötab kolm inimest. Kohvik ja juuksur täiendavad teinetest.

Ettevõttel on ka lehekülg Facebookis.

Herkkuja virolaisilla resepteillä

Mannilantiellä Järvenpään keskustassa avattiin elokuun alussa uusi kahvila, josta saa pian myös keittolounasta ja salaatteja. Kahvilan kanssa saman oven takana toimii myös parturi-kampaamo. Kahvilayrittäjä Joel Kaljo kertoo, että nyt tarjolla on kakkuja, voileipiä ja muuta hyvää kahvin kanssa. Viimeistään syyskuun alussa tarjolle tulee myös keitto- ja salaattilounas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,039 korda, 1 külastust täna)