Hispaania päikserannikul kujunes lastel vigase ravimi tõttu välja libahundi sündroom

Hispaania päikserannikul Costa del Solis anti 16 imikule reostunud ravimit, mistõttu kujunes neil välja hüpertrihhoos ehk nn libahundi sündroom. Sellega kaasneb tihe karvakasv üle terve keha.

Imikutele anti gaaside vastu omeprasooli, aga sellesse oli sattunud minioksidiili, mida kasutatakse kiilanemise vastu. Pärast seda arenes lastel välja hüpertrihhoos, mis tähendab suurenenud karvakasvu üle terve keha, vahendab El Pais.

Hispaania ametivõimud eemaldasid terve partii Malaga firma Farma-Química Sur SL ravimeid müügilt 11. juulil. Enne seda pandi tähele, et kui lapsed lõpetasid rohtude võtmise, siis tõmbus karvakasv tagasi.

Lapsevanematel soovitatakse pöörduda arsti poole, kui lastele on antud seda ravimit.  Hispaanias kõrvaldati üks partii müügilt juba eelmisel kuul, kui tuvastati 13 juhtumit. Ülejäänud kolm juhtumit olid käesoleval kuul, pärast mida eemaldati müügilt veel üks partii.

Ametivõimude hinnangul võib reostus puudutada kokku ligi 50 partiid, mis saadeti müügile 30 apteeki Hispaania lõunaosas.

Hispaania ametivõimude info kohaselt puudutab reostus ainult lastele mõeldud ravimeid, täiskasvanute kapslites seda ohtu pole.

16 bebés sufren el síndrome del hombre lobo tras tomar omeprazol contaminado

Dieciséis bebés se han visto afectados por hipertricosis, también llamado síndrome del hombre lobo, por el consumo de omeprazol contaminado con un producto contra la calvicie, según ha confirmado el Ministerio de Sanidad. Este trastorno se manifiesta en un importante crecimiento del pelo incluso en zonas donde habitualmente no lo hace.

Kommentaarid
(Külastatud 1,960 korda, 1 külastust täna)