Helsingisse saabus 141-meetrine superjaht Yas, Araabia šeigi naised käisid šoppamas

Helsingi Katajanokka kai äärde saabus teisipäeval 141-meetrine luksusjaht Yas, mis on maailmas suurimaid.

Jaht kuulub Araabia Ühendemiraatide šeigile Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyanin’ile. Laeval oli märgata väga vähe liikumist. Täna sõidutasid mustad autod jahi juurde viis rättides naist, kel olid kaasas poe ostukotid, vahendab Iltalehti.

Superjahi maksumus on 180 miljonit dollarit. See oli algselt Hollandi laevastiku fregatt Piet Hein, mis valmis 1978. aastal, siis müüdi 1998. aastal Emiraatide laevastikule ja kandis nime Al Emirat. 2011. aastal ehitati laev ümber superjahiks ja 2015. aastast kuulub praegusele omanikule.

Tegemist on maailams suuruselt kümnenda jahiga. Alus sõidab Caymani saarte lipu all.

Kuvat: Mustat tila-autot kurvasivat Yas-ökyjahdille Helsingissä – Sheikin seurueen naisia shoppaili Stockmannilla

Huiveihin pukeutuneet naiset tulivat alukselle kassien kanssa. Helsingin Katajanokan satamaan tiistaina lipuneella 141 metriä pitkällä ökyjahdilla on näkynyt jonkin verran liikettä keskiviikkona alkuillasta. Yhdistyneiden Arabiemiraattien hallitsijasukuun kuuluvan sheikki Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyanin omistaman superjahdin kannella näkyi alkuillan aikana vain yksi henkilö.

Kommentaarid
(Külastatud 1,032 korda, 1 külastust täna)