Helsingis toimus plahvatus, arvatavalt valmistasid eesti mehed seal kanepiõli

Helsingis Laajasalos toimus kolmapäeval ühes kortermaja korteris plahvatus. Politsei kahtlustab, et seal valmistati pliidi kohal kanepiõli ja see plahvatas.

Politsei võttis kohapeal kinni kaks ligi 30-aastast meest, keda kahtlustatakse narkokuriteos ja relvakuriteos, vahendab Iltalehti.

Politsei info kohaselt olid mehed tahtnud Koirasaarentiel asuvas korteris valmistada kanepiõli. Mehed olid üritanud pliidi kohal kuumutada segu gaasiga, kui see plahvatas. Pliidi ääres olnud isik sai vigastada.

Üks mees viidi haiglasse, teine Pasila arestimajja. Korterist leiti kanepikasvandus, narkootilisi aineid, tulirelv ning IT-seadmeid. Lisaks korteris olnud meestele kahtlustatakse ka korteri valdajat.

Kahtlusalused on politseile varasemast tuttavad ja neil on kuritegelik taust. Korter ei kuulu kummalegi meestest, aga politseil pole põhjust arvata, et nad olid seal ebaseaduslikult.

Kanepiõli müük on Soomes ebaseaduslik. Sellega kaubeldakse internetis nn tumeda veebi Tor-võrgu kaudu.

Üks meestega samas majas elanud naine rääkis Õhtulehele, et mehed sõitsid ringi Eesti numbrimärke kandvate uhkete BMWde ja Volvodega. Naine polnud kindel, kas mehed olid eestlased. Ühega sai küll eesti keeles suhelda, kuid temal olevat olnud kerge aktsent. Teine olevat olnud natuke tõmmuma jumega.

Kuvat: Tältä näytti räjähdyksen jälkeen helsinkiläisasunnon keittiössä – epäily: Kaksikko valmisti kannabisöljyä, sitten humahti

Poliisi epäilee kahden miehen yrittäneen valmistaa kannabisöljyä asunnossa Laajasalossa. Butaanikaasulla lämmittäminen aiheutti räjähdyksen. Poliisi on ottanut kiinni kaksi noin 30-vuotiasta miestä, joita epäillään huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Miehet olivat rikoskomisario Jani Nikosen mukaan todennäköisesti yrittäneet valmistaa kannabisöljyä yksityisasunnossa Koirasaarentiellä Laajasalossa. Öljyn valmistamisen yhteydessä miehet olivat epäilyjen mukaan kuumentaneet seosta liesituulettimen alla butaanikaasulla, josta oli aiheutunut ylikuumeneminen ja kemiallinen räjähdys.

Kommentaarid
(Külastatud 742 korda, 1 külastust täna)