Helsingis ollakse hädas rattavargustega – naisel viidi ratas kesklinnas nina alt minema

Helsingi naine Piritta nägi 16. augustil reedesel päeval pealt, kuidas tema lukustatud jalgratas viidi minema kesklinnast Finlandia-talo juurest.

Naine oli enne seda pannud ratta seina najale lukku ja istunud ise eemale pingile. Rivis oli ka teisi rattaid seina ääres, vahendab Helsingin Sanomat.

Mõne aja pärast saabus sinna jalgsi üks tundmatu mees ja kui naine pilgu tõstis, oli tema ratas juba mehel kaasas. Naine jooksis talle järgi ja hüüdis: Ära võta seda ratast, ma vajan seda.

Helsingi kesklinnas Töölönlahti ääres asuvast Kansalaistorist ja selle ümbrusest on viimasel ajal saanud rattavaraste lemmikkoht. Rataste hulka selles piirkonnas on lisanud samast kõrvalt läbi minev rattatee Baana. Möödunud aastal tehti Baanal ligi miljon sõitu. Samas asub ka linna poolt ülal peetav Rattakeskus. Seal saab tasuta ise oma ratast putitada või lasta seda teha meistril raha eest.

Rattakeskuse töötajad on märganud, et sinna toovad rattaid ka arvatavad vargad. Nad näevad narkomaanide moodi välja. Ratastel on lukud katki ja need tahetakse lasta korda teha, aga selleks pole raha.

Siis on teine seltskond inimesi, kes laenavad keskusest regulaarselt tööriistu. Neil on raha, et lasta rattad korda teha ja sellest ei saa keelduda. Neil inimestel vahetuvad rattad iga nädal, ise ütlevad, et ostsid omale uue ratta. Sageli on aga rattad vale mõõtu.

Politsei pole Töölönlahti piirkonnas rattavarguste sagenemist märganud, kõige enam varastatakse rattaid Kamppi ja Kluuvi piirkonnas. Osalt tuleb see registreerimise omapärast, sest rattavargusi eraldi välja ei tooda, need kajastuvad kui tavalised vargused.

Soome naine sai oma ratta Finlandia-talo juures siiski kätte. Varga jaoks oli ratas liiga raske ja ta jättis selle maha. Pärast seda oli sama mees läinud ja võtnud ühe teise ratta.

Omistaja seurasi vierestä, kun pyörä vietiin Finlandia-talon ovelta – näin varkaat ovat järjestäytyneet Töölönlahdella

Helsinkiläinen Piritta Maavuori seurasi perjantaina 16. elokuuta lähietäisyydeltä, kuinka hänen juuri lukitsemansa polkupyörä anastettiin Finlandia-talon pääovien tuntumasta. Maavuori oli asettanut kulkuvälineensä nojaamaan vasten rakennuksen Mannerheimintien puoleista seinää ja istunut itse lähietäisyydelle kivipenkille. Rivissä oli muitakin pyöriä pysäköityinä. Pian seinänviertä lähestyi jalan Maavuorelle tuntematon mies Hakasalmen huvilan suunnasta.

Kommentaarid
(Külastatud 247 korda, 1 külastust täna)