Briti peaminister palub kuningannal parlamendi tegevus peatada, et ilma leppeta Brexit edukalt läbi viia

Briti peaminister Boris Johnson teeb kuningannale ettepaneku parlamendi tegevus kuuks ajaks peatada, et saaks rahulikult ilma leppeta Brexiti ära teha.

Parlamendi tegevus pannakse seisma septembri keskpaigast kuni oktoobri keskpaigani. Pärast seda pole enam võimalik leppeta Brexitit blokeerida, vahendab Daily Mail.

Praeguste plaanide kohaselt lahkub Suurbritannia Euroopa Liidust 31. oktoobril. Teadaolevalt tuleb nn kõva maandumine ehk leppeta Brexit, kuna Suubritannia ja Euroopa Liit ei jõudnud lahkumise tingimustes kokkuleppele. Suurbritannia pole nõus neile määratud 30 miljardi euro suuruse lahkumistrahvi tasumisega.

Boris Johnson to suspend Parliament to stop MPs blocking Brexit

Parliament is set to be suspended from mid-September to October 14, less than three weeks before Britain is set to leave the European Union on October 31 That will give MPs extremely little time to pass legislation to prevent a No Deal The Government insists the Queen’s Speech plans are a regular procedural step Boris Johnson will suspend parliament in a bid to stop MPs thwarting Brexit as the Prime Minister declared war today on the ‘Remain Alliance’.

Kommentaarid
(Külastatud 100 korda, 1 külastust täna)