Betoonsein kukkus Soomes töömehele peale ja töömees sai surma, töödejuhataja sai suure trahvi

Töötajad olid paigaldamas betoonelementidest seina maantee nr 4 ehitusel. Kolm elementi kukkusid maha ja nende vahel olnud töömees sai surma. Elementide peal olnud teine töömees sai vigastada.

Kohus mõistis kolmele isikule tööturvakuritegude ja surma põhjustamise eest trahvid ja hüvitise seoses matusekulude tasumisega, vahendab Iltalehti.

Kaks peatöövõtja töödejuhatajat kaebasid otsuse edasi, aga kohus jättis nende kaebuse rahuldamata.

Kohus mõistis objektijuhtile trahvi 80 päevamäära ulatuses, kuna objektil ei peetud kinni betoonelementide korrektsest ladustamisest. Töödejuhataja sai trahvi 70 päevamäära ulatuses, kuna ta ei suutnud alluvaid õnnetuse eest hoida.

Betonielementtiseinä kaatui valtatien työmaalla, työntekijä kuoli – työnjohtajille kovat sakot

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua kuolemantuottamusta ja työturvallisuusrikoksia koskevassa asiassa. Työntekijät olivat asentamassa betonielementtiseinää Valtatie 4:n tietyömaalla. Kun kolme elementtiä kaatui maahan, elementtien välissä ollut työntekijä jäi kaatuneiden elementtien väliin ja menehtyi. Elementtitelineen päällä ollut toinen työntekijä loukkaantui. Käräjäoikeus tuomitsi kolme henkilöä työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta sakkorangaistuksiin sekä korvaamaan surmansa saaneen oikeudenomistajille tämän hautaamisesta aiheutuneet kulut.

Kommentaarid
(Külastatud 639 korda, 1 külastust täna)