Auto „ostjad” varastasid Soomes auto proovisõidu ajal, omanik aeti autost välja

Soomes juhtus eriskummaline asi, kus autot osta soovinud isikud ajasid omaniku proovisõidu ajal autost välja ning sõitsid minema. Politsei leidis auto järgmisel päeval kehvas seisukorras.

Helsingi politsei uurib praegu mitmeid selliseid kuritegusid, kus toimepanijad on olnud autot ostmas ja varastanud selle kas proovisõidu ajal või muus olukorras. Peamine kahtlusalune on alaealine, vahendab MTV.

Nurmijärvi mees müüs 2004. aasta autot BMW 530d Ac Schnitzer, mida oli ümber ehitatud ja tuunitud ligi 8 aastat. Selleks oli kulunud kokku ligi 100 000 eurot.

Pühapäeval võttis mehega ühendust üks noormees, kes tundus usaldusväärne ja tahtis tulla autot samal päeval vaatama. Omanik jäi nõusse, sest tahtis autost kiiresti lahti saada. Kohtumine lepiti kokku Helsingis Myllypuros.

Kohale ilmus autot vaatama kas noort meest. Nad tundusid asjalikud. Mehed uurisid autot ligi tunni ja leidsid väiksemaid vigu. Omanik tahtis auto eest algul 7500 eurot, aga oli nõus hinnas alla tulema.

Siis tahtsid mehed teha proovisõitu. Omanikul polnud midagi selle vastu, aga ta tahtis kaasa tulla. Üks huvilistest juhtis autot, omanik istus teise mehega tagaistmel. Omanik tahtis näha autot juhtima asunud mehe juhiluba, mida too näitaski. Pärast selgus, et see oli kas varastatud või võltsitud.

Proovisõit kulges probleemideta ja pärast seda sõideti Myllypuron K-Marketi parklasse. Mehed ütlesid, et on autost huvitatud ja palusid omanikul sõita viimane osa, et nad saaks raha üle kanda.

Kui omanik autost välja astus, kuulis ta, et mootor pandi täistuuridel tööle ja auto kihutas minema, riivates üht parklas olnud teist autot ja äärekive. Inimesed olid hirmul, sest auto oleks äärepealt alla ajanud ülekäigurajal olnud lapsed.

Auto omanik sai samuti vigastada, kuna sai minema sõitnud autolt löögi. Ta kukkus peaga vastu maad ja auto sõitis üle jala. Õnneks olid ehitajana töötaval omanikul turvakingad jalas.

Omanik kuulutas auto kohe tagaotsitavaks ja seda otsiti terve pühapäevase õhtu ja öö. Õhtul koju tulles märkas mees, et vargad olid kaasa võtnud ka tema koduvõtme, mis oli autovõtmetega samas kimbus. Seetõttu pidi ta maksma veel lisaks ukse avamise eest.

Esmaspäeva õhtul sai mees kõne politseilt. Politsei teatas, et auto oli leitud kehvas seisukorras. Auto oli saanud mitmeid kriimustusi. Esimene tuuleklaas oli ühest servast lahti. Lisaks haises auto suitsu ja alkoholi järele.

Politsei uurib praegu mitmeid juhtumeid, kus autoga on tahetud teha proovisõitu ning selle käigus varastatud. Peamine kahtlusalune on alaealine ja tal on olnud mitmeid abilisi. Juhtumeid on olnud ka väljaspool Helsingit. BMW varastatud isikud tabati autost.

Varastatud auto saatus on nüüd kindlustusfirma kätes. Kindlustus ei hüvita auto juures tehtud parendusi. On tõenäoline, et kindlustus hüvitab omanikule auto maksumuse. Omanik on nukker, sest auto tuunimise peale kulus 8 aasta ja paari tunniga oli kõik see kadunud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,335 korda, 1 külastust täna)