ABC pesula rikkus soomlanna auto

ABC Oulu teenindusjaam rikkus ära kohaliku naise Citroeni. Auto omaniku ja Osuuskauppa Arina arvamused lähevad aga lahku selles osas, kes peab kahju hüvitama.

Auto sai kannatada Tuira ABC tankla pesutänavas märtsikuus. Pesuseade tekitas Citroen C5 esiotsale mitme tuhande euro suuruse kahju, vahendab MTV.

Pesutänavat haldav Osuuskauppa Arina leiab aga, et pole vastutav tekitatud kahju eest ning süüdistab hoopis juhti. Auto omanik ei osanud seisukohta võtta enne, kui nägi valvekaamera salvestist. Enne seda räägiti talle kolme erinevat juttu sellest, mis valvekaamera salvestuselt paistis. Naine imestas, miks jutt iga kord muutus.

Lõpuks näidati naisele salvestust ja räägiti, mis sealt paistis. Naisele räägiti, et auto vasem esiratas oli jäänud paari sentimeetri ulatuses transportööri serva peale, aga naise väitel oli seda rooli tagant võimatu märgata. Isegi videos polnud märgata, et auto oleks viltu olnud.

Reeglite järgi ei tohi autost väljuda pärast seda, kui autoga on sõidetud pesutänavale. Naine märkas, et pesu ajal liikus auto kogu aeg rohkem viltu, kuni vasem esiratas läks transportööri peale.

Videos on näha, et keegi nagu lükkaks autot ettepoole. Juht ise autot ei liigutanud ja käsipidurit polnud peal. Kui ratas läks üle serva, siis midagi enam teha ei saanud. Pärast seda tuli pesuseade autole peale nagu rong. See ei peatunud ega saanud aru, et midagi on ees. Kokkupõrke tagajärjel purunes auto esiklaas ning kapott sai sedavõrd muljuda, et see ei tulnud enam lahti. Lisaks olid ninaosas muud kahjustused.

Naise väitel ei tulnud ta selle pealegi, et midagi sellist võib juhtuda. Kõigis autopesulates pole kohalikku personali, kes jälgiks, et kõik oleks korras, ning pesula tugineb ainult automaatikale. Seetõttu arvas naine, et kõik on viimase peale korda seatud.

Naine sai õppetunni, et sellisesse täisautomaatsesse pesulasse ei saa enam minna, kus pole personali, kuna masinaid ei saa usaldada.

Osuuskauppa Arina märkis asja kohta selgituseks, et auto oli aetud lindile nii, et ainult väike osa lindist oli auto ratta taga. Seetõttu liikus auto liiga vasemale ja põrkas vastu pesuharja sammast.  Pesula on valmis hüvitama kahju, mis tuleneb seadme veast, aga antud juhil oli pesula hinnangul viga juhis.

Sarnaseid juhtumeid on olnud Tuira ABC pesulas varemgi ja need on olnud kõik juhi põhjustatud.

Auto vigastused kattis lõpuks naise kindlustus, nii et ta ise pääses ainult omavastutuse ja boonuse kaotusega. Naise väitel aga pani teda imestama, miks seadet pärast sellist õnnetust üle ei kontrollitud. Auto remont läks lõpuks maksma 4400 eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 713 korda, 1 külastust täna)