13-aastane tüdruk jäi Soomes ülekäigurajal auto alla, pääses imekombel eluga

Teismeline tüdruk jäi eile Lahti kesklinnas ülekäigurajal teed ületades auto alla. Üks auto oli ülekäiguraja ees peatunud, kui teine teisel rajal mööda tuhises.

13-aastane tüdruk oli teel vanaema juude, kui tema teekond kurval moel katkes. Ta oli koos sõbraga väljas jalgrattaga ja tüdrukud ootasid, ratas käekõrval sobivat hetke ülekäigurajal tee ületamiseks, vahendab MTV.

Sel kohal Vesijärvenkatul pole foori, aga üks auto pidas ülekäiguraja ees kinni. Auto jäi ootama sõiduteele tüdrukutele lähimale sõidurajale. Kahjuks ei toiminud nii kõrvalrajal sõitnud auto.

Tüdruk lendas auto kapotile ja sealt tuuleklaasile ning kõnniteele. Tüdruk oli õnnetuse hetkel ratta seljas ja ta ei jõudnud reageerida. Tüdrukute jutu järgi oli auto kiirus suur.

Autojuht ei järginud liikluseeskirju, et peatuda ülekäiguraja ees, kui teine auto oli peatunud. Aga juht oleks eeskirja rikkunud ka siis, kui teist autot poleks olnud, sest ülekäigurajal peab olema tähelepanelik.

Tüdruk käitus pärast juhtunut eeskujulikult, aga autojuht ei vaevunud isegi autost välja tulema. Autojuht jäi ootama politsei saabumist.

Tüdruk viidi pärast õnnetust haiglasse ja teda kontrolliti enne koju saatmist öö jooksul haiglas. Ema väitel ei leitud sisemisi verejookse ega luumurdusid. Tüdruk kaebab seljavalu ja seda jälgitakse. Lisaks on üks pool näost saanud tõsiselt marrastusi. Aeg näitab, millise jälje see lapsele jätab.

Mingi kaitseingel ilmselt tüdruk oli, sest vähesed pääsevad sellisest õnnetusest eluga. Tüdruku ema ütles, et linna liiklus valitseb ükskõiksuse kultuur. Samuti on laste jaoks ohtlikud need ristmikud, kus pole foore.

Kommentaarid
(Külastatud 557 korda, 1 külastust täna)