VIDEO: Soome mees ulgus metsas ja tema juurde tuli hundikari

Soome mees Villi-Valteriga juhtus reedel huvitav asi. Ta tegi Põhja-Pohjanmaal koos isaga metsas käies järgi hundi ulgumist ja mõne aja pärast oli nende juures terve hundikari.

Algul vastas ulgumisele üks hunt, siis terve kari. Hääle järgi olid hundid ligi 300 meetri kaugusel. Siis jäi ulgumine vakka, kui järsku olid loomad päris inimeste juures.

Teadlaste väitel on tegemist küllalt erakordse asjaga. Sotsiaalmeediasse üles pandud videost on näha, kuidas hundid on inimnestele päris lähedal, 10-15 meetri kaugusel.

Hundid hüppasid õhku, et näha, kes nende ulgumisele vastas. Siis hakkas üks hunt meeste peale haukuma nagu koer, ülejäänud vaatasid kõrvalt. Haukumine kestis ligi pool tundi ja sel ajal olid hundid ligi 15 meetri kaugusel.

Meeste väitel oli karm kuulda, kuidas mitu suurt hunti nende läheduses häälitsevad. Olukord lahenes, kui mehed haukuva hundi minema ajasid. Mehed olid öelnud haukuvale hundile, et hakka nüüd minema oma karja juurde tagasi, vahendab Yle.

Mees tegi isaga pärast seda suitsu ja siis läksid koos auto juurde. Teadlaste väitel on see harukordne, esiteks seetõttu, et keegi nii hästi hundi häält järgi tegi. Videol kuulda olnud hundid olid noorloomad, kes järgi ulgusid. Noored hundid on uudishimulikud, kuna ei oska veel inimest karta. Ilmselt olid vanemad kusagil eemal, muidu nad oleksid karja eemale juhtinud. Videol emahundi häält kuulda polnud. Emahunt oleks ilmselt samuti ulgumisele vastanud, aga inimesel lähedale poleks ta tulnud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,835 korda, 1 külastust täna)