Venemaal võrreldakse allveelaeva tulekahju Tšernobõli katastroofiga

Venemaal võrreldakse allveelaeva tulekahju ja sellele järgnenud infosulgu Tšernobõli katastroofiga. Selgus, et 14 madrust hukkusid laeval puhkenud tulekahjus, et laeva päästa.

Vene võimud pole allveelaeva kohta mingit infot välja andnud. Teadaolevalt on see ülisalajane tuuma-allveelaev AS-12 Lošarik, mis on mõeldud veealuste sidekaablite hävitamiseks. Infot on ainult väljastatud niipalju, et laeval puhkes tulekahju ja see õnnestus kustutada, vahendab Daily Mail.

Lošarik on ametlikult mõeldud allvee teadustöödeks, aga USA kaitseministeeriumi info kohaselt on tegemist laevaga, mis on mõeldud veealuste sidekaablite hävitamiseks.

Tulekahju puhkes laeval esmaspäeval, aga sellest anti teada alles teisipäeval. Vähemalt kaks hukkunut on pälvinud Venemaa kangelase aunimetuse, mis tähendab, et tegemist oli tippsõjaväelastega.

Laeva kodusadam on Peterhof Peterburis. Ohvitserid olid seotud salajase üksusega nr 45707. Ühe allika väitel olid meremehed end sulgenud laeva sisemusse selleks, et tulekahju summutada. Viis meremeest viidi laevalt Severomorski mereväebaasi haiglasse. Kõigil neil on vingumürgitus. Hukkunute surnukehad toodi samasse haiglasse. Õnnetus juhtus teadaolevalt Barentsi merel.

Lošarik võtab peale 25 inimest. See suudab sukelduda 6000 meetri sügavusele, võrreldes tavaliste allveelaevade 600 meetriga.

Russia media compare ‘cover-up’ of nuclear submarine fire to Chernobyl

14 sailors died in fire on board vessel which is thought to be nuclear-powered But Kremlin has refused to confirm this, saying only that fire was not a gas leak Putin’s spokesman said details of the fire are classified and will never be public Wall of silence has led to comparisons with cover-up of 1986 Chernobyl disaster The Russian government has been accused of a Chernobyl-style cover-up after refusing to disclose details about the submarine fire which killed 14 sailors Monday.

Kommentaarid
(Külastatud 433 korda, 1 külastust täna)