Väike Rootsi vald on hädas lastega: ähvardavad vägistamisega ja sülitavad. Lapsed on vaid 8-12-aastased

Vägivaldne lastejõuk külvab hirmu väikses Grumsi vallas Kesk-Rootsis Värmlandis. Jõuk ähvardab inimesi vägistamisega ja sülitab inimeste peale.

Kohalik politsei pole varem kunagi midagi säärast kohanud. Grumsi elanikud ei julge oma lapsi välja lasta. Lastejõugu lapsed on nii teisi lapsi kui täiskasvanuid rünnanud nii füüsiliselt kui verbaalselt, vahendab Aftonbladet.

Lapsed on visanud teisi lapsi kivide ja metallitükkidega, nii et veri väljas. Ühel juhul kägistati teist last väga tugevalt. On ka seksuaalseid rünnakuid: „Ma vägistan su!”

Ründajad on valla elanike väitel „uued tulijad” ja vallas on tekkinud vastasseis „meie ja nemad” vahel. Valla elanike väitel algab probleem laste vanematest, kes ei oska üldse rootsi keelt. Seetõttu pole teada, kas laste vanemad üldse teavad, mida nende lapsed teevad.

Vallas on tugevdatud politseijõudusid ja nüüd mõeldakse, mida edasi teha. Grumsis on ka varem probleeme olnud, aga siis olid need seotud vanemate laste ja noorukitega. Siis alustati projektiga, mis piirkonda rahustas. Projekt lõppes eelmise aasta lõpus. Nüüd plaanitakse projekti jätkamist, aga juba uue sihtgrupiga.

Kohaliku elaniku väitel algasid probleemid eelmisel suvel ja on sellest ajast eskaleerunud. Kui lastele vahele minna, võib ise sattuda rünnaku objektiks. Neil lastel pole mingit austust isegi täiskasvanute vastu. Kui lastele midagi öelda, siis nad tulevad ja löövad ning sülitavad näkku. Nüüd kardetakse noarünnakuid. Elanikud on näinud lapsi, kes nugadega vehivad. Inimesed kardavad, et ühe päeval hakatakse neid pussitama.

Barngäng trakasserar boende och hotar att våldta

Boende i Grums har problem med ett gäng som hotar och trakasserar. Det unika är att medlemmarna i gänget är barn i 8-12-årsåldern. – Jag har aldrig varit med om något liknande, säger polisen Lennart Hynynen. Hyresgäster i ett bostadsområde i Grums vågar inte längre låta sina barn leka ensamma utomhus.

Kommentaarid
(Külastatud 835 korda, 1 külastust täna)