Uus avastus: rinnapiimas leiduv kemikaal aitab ravida vähki

Ema rinnapiimas leiduv piimasuhkur Alpha1H aitab värske avastuse kohaselt ravida põievähki. Vähirakud sõna otseses mõttes lagunevad ära ja tulevad uriiniga välja. 20 patsiendiga tehtud uuringus said kõik terveks.

Rinnapiimas leiduv kemikaal paneb vähirakud ise end hävitama. See on ohutum protseduur kui keemiaravi, vahendab Daily Mail.

Uuring näitas, et vähirakud hakkasid hävinema juba paar tundi pärast kemikaali süstimist. Uuringu teostanud teadlased leiavad, et see on ohutum kui keemiaravi, mis mürgitab organismi ja paljudele ei sobi.

Uuring viidi läbi Praha Motoli ülikooli haiglas professor Catharina Svanborgi juhtimisel. Varem on Svanborg avastanud rinnapiima hävitava mõju vähirakkudele Rootsis Lundi ülikoolis 1995. aastal.

Põievähk on arenenud riikides üks levinumaid vähiliike. Edasi plaanitakse sama meetodit kasutada aju- ja soolevähi raviks.

Chemical found in BREAST MILK breaks tumours into tiny fragments

Milk sugar Alpha1H is essential to a baby’s development Study of 20 bladder-cancer patients found they excreted tumour fragments Triggers cancerous cell into ‘suicide’ and may be ‘gentler’ than existing chemo A chemical found only in breast milk can break tumours into tiny fragments that cancer patients can pass in their urine, research suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 199 korda, 1 külastust täna)