Uus avastus: Parkinson saab alguse KÕHUST

Teadlased on viimasel ajal teinud üha rohkem avastusi selle kohta, et närvihaigused nagu Parkinsoni tõbi saavad alguse kõhust ja seal leiduvatest bakteritest.

Parkinsoni tõve tekke seos kõhu ja bakteritega on tuvastatud juba hiirtel ning nüüd leidsid Kanada Montreali ülikooli teadlased seose ühe teatud bakteri ning ajus dopamiini taseme languse vahel. Dopamiin kontrollib liikumist ja selle puudus on Parkinsoni tõve tekkepõhjus, vahendab Daily Mail.

Nüüd loodetakse luua ravi, mis aitab ära hoida Parkinsoni teket. Parkinsoni tõbi on autoimmuunhaigus, mis levib närvihaigustest kõige kiiremini ja vaevab miljoneid inimesi.

Gut infections can cause Parkinson’s, study shows

After injecting mice with a mild intestinal bug, they watched as it sent their immune systems into overdrive It reduced the release of dopamine from the brain and ultimately led to Parkinson’s Mice developed Parkinson’s disease after being injected with a mild stomach bug – a finding that provides yet more evidence of the gut-brain connection.

Kommentaarid
(Külastatud 900 korda, 1 külastust täna)