Üle 8-meetrine mootorpaat sõitis Soomes öösel merel karile, seltskond sattus hätta

Soomes sõitis öösel Eurajoki vallas Olkiluoto ligidal merel karile üle 8-meetrine mootorpaat, mistõttu sattus paadis olnud seltskond hätta.

Päästetöid raskendas see, et hädakõne tuli tundmatult numbrilt ja siis katkes. Päästjad edastasid kella poole nelja ajal hommikul teate Rauma merepääste patrullile ja jäid uut kõnet ootama, edastas merepääste.

Helistaja võttis hiljem uuesti ühendust ja teatas, et 4-liikmeline seltskond oli sattunud hätta, kui 8,5-meetrine paat sõitis karile ja hakkas Olkiluoto ligidal lekkima. Päästjad jõudsid abivajajateni GPS-i navigatsioonisüsteemi abil.

Merepääste info kohaselt oli paat tugevalt kivi peal kinni ja seda ei saanud päästetehnika abil lahti. Inimesed võttis peale päästekeskuse väiksem paat, sest vesi oli õnnetuskohal madal. Päästetöödel osalesid Rauma merepääste üksus ja Satakunta päästekeskus.

Merivartiosto – LSMV on Twitter

@Satapelastus #Rauma’n partio ei päässyt haveristin luo, koska niin vähän vettä ympärillä, mutta pelastuksen pienempi vene pystyi evakuoimaan ihmiset pois. Ei henkilövahinkoja. Vene tiukasti kiinni karilla eikä sitä saada paikalla olevalla kalustolla irti. #meriraja24h

Kommentaarid
(Külastatud 171 korda, 1 külastust täna)