Tarbijate usaldus Soome majanduse suhtes suures languses

Tarbijate usaldus Soome majanduse suhtes on viimase aasta jooksul olnud miinuses ning juulikuus suurenes miinus veelgi, selgub Soome statistikakeskuse ülevaatest.

Tarbijate usaldusindikaator oli juulis -3,9, samas kui juunis oli see -4,6 ja mais -1,8. Eemise aasta juulis oli indikaator +2,5. Indikaatori keskmine on alates 2018. aasta jaanuarist olnud +0,3.

Eriti pessimistlikult suhtuvad tarbijad Soome majanduse olukorda. Viimase aastaga on usaldus Soome majanduse väljavaadete suhtes kõvasti kukkunud. Inimeste enda majandusliku olukorra suhtes ollakse optimistlikumalt meelestatud.

Andmed põhinevad statistikakeskuse läbi viidud küsitlusel, milles osales 1-19. juulini 1050 Soomes elavat isikut.

Tilastokeskus

Julkaistu: 29.7.2019 Kuluttajien luottamusindikaattori oli heinäkuussa -3,9, kun se kesäkuussa oli -4,6 ja toukokuussa -1,8. Viime vuoden heinäkuussa luottamusindikaattori sai arvon 2,5. Indikaattorin keskiarvo tammikuusta 2018 lähtien on 0,3. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajien luottamustutkimukseen, johon vastasi 1.-19. heinäkuuta 1 050 Suomessa asuvaa henkilöä. Tutkimuksen menetelmät uudistuivat toukokuussa.

Kommentaarid
(Külastatud 113 korda, 1 külastust täna)