Tänane pühapäev oli Soome ajaloos kõige soojem päev

Tänane pühapäev, 28. juuli oli Soome ajaloos kõige soojem päev, purunesid mitmed soojarekordid.

Kõige enam mõõdeti sooja Lõuna-Soomes Porvoos, 33,7 kraadi, mis on käesoleva aasta rekord. Helsingis Kaisaniemis mõõdeti 33,2 kraadi, mis on selle mõõtejaama 175 aasta rekord. Varasem rekord oli 31,6 kraadi aastast 1945, vahendab Helsingin Sanomat.

Ka Helsingis Malmi lennuväljal mõõdeti uus soojarekord, see on 33,2 kraadi. Eelmine rekord oli aastast 1972.

Tänane pühapäev oli erakordselt soe päev, kõik Helsingi mõõtejaamad näitasid üle 30 kraadi, mis on harukordne. Rekordid purunesid mitmel pool mujal Lõuna-Soomes nagu Salos, Kaarinas, Ahvenamaal ja Lohjal.

Täna oli Soomes väga suur temperatuuride erinevus. Kui Lõuna-Soomes oli erakordselt kuum, siis Lapimaal Sodankyläs mõõdeti vaid 14 kraadi. Veel eile oli seal 28 kraadi sooja. Joensuus mõõdeti laupäeval 30 kraadi, pühapäeval vaid 18 kraadi.

Lõuna-Soomes on veel esmaspäev suviselt soe päev, aga teisipäevast läheb jahedamaks.

Sunnuntai oli historiallisen lämmin päivä: lämpöennätykset rikkoutuivat monin paikoin ympäri Suomea

Sunnuntai on ollut historiallisen lämmin päivä eteläisessä Suomessa. Lämpöennätykset ovat rikkoutuneet monin paikoin. Kaikkein lämpimintä oli Porvoossa Emäsalon mittausasemalla. Siellä mitattiin 33,7 lämpöastetta, joka on samalla kuluvan vuoden lämpöennätys. Helsingin Kaisaniemessä mitattiin 33,2 astetta. Se on Suomen vanhimman sääaseman 175-vuotisen mittaushistorian korkein tulos. Aiempi ennätys eli 31,6 astetta on vuodelta 1945.

Kommentaarid
(Külastatud 235 korda, 1 külastust täna)