Tallinna laulu- ja tantsupeole läheb Soomest esinema 8 koori ja üks tantsugrupp

Eesti laulupeo 150. sünnipäevapeole tuleb käesoleval nädalavahetusel laulma kaheksa koori Soomest.

Tallinna lähevad laulma neli soome koori ning neli Soomes elavate eestlaste koori. Lisaks osaleb tantsupeol norra-soome grupp.

Eesti laulupidu on soomlaste jaoks tähtis, kuna esimesel laulupeol Tartus 150 aastat tagasi sai alguse ka Eesti ja Soome hümni lugu. Ühise hümni avataktid mängiti just esimesel laulupeol, kirjutab Soomet tutvustavas veebis Hannele Valkeeniemi.

Soome rahvaharitlased olid nii vaimustunud Eesti laulupidudest, et neid taheti tuua ka Soome. Traditsioon ei jäänud Soomes siiski kestma. Selle asemel on soomlased alati osalenud eestlaste pidudel, seda ka okupatsiooniajal.

Kommentaarid
(Külastatud 205 korda, 1 külastust täna)