Suure pere ema kahtlustatakse Soomes koledas tapmises

Soomes kahtlustatakse ühe suure pere ema oma armukese naise tapmises. Kahtlusalune läks vägivaldselt ohvri koju ja tappis ta.

Pohjanmaal Laihias tapeti aasta tagasi juulikuus oma kodus ligi 60-aastane naine. Juhtum oli pikka aega lahendamata, kuni politsei vahistas nüüd 48-aastase suure pere ema, vahendab Iltalehti.

Politsei on asja kohta öelnud, et tegemist polnud tavapärase tapmisega ning et see on veidi keerulisema loomuga. Nüüd avaldas politsei, et tegemist oli klassikalise suhtedraama ja armukadedusega. See oli armastuskolmnurk.

Kahtlusalusel naisel oli suhe ohvri abielumehega. Naine on vahi all alates maikuust. Asja muudab keerukaks see, et tapmises kahtlustatakse veel kahte meest. Neist üks on ohvri abielumees ja teine täiesti kõrvaline isik. Nemad on vabaduses, aga neid kahtlustatakse teole kaasa aitamises.

Politsei kahtlustuse kohaselt pani tapmise toime naine üksinda. Kaks ülejäänut olid kas kuriteopaigal või selle läheduses. Nemad kaks kuritegu tõenäoliselt pealt ei näinud ja üks neist helistas politseisse. Kui ametivõimud kohale saabusid, oli ohver juba surnud. Kui politsei majja sisenes, olid seal vaid kaks meest ja tapetud naine.

Tegemist oli küll klassikalise suhtedraamaga, aga selle kulg polnud klassikaline. Tavaliselt juhtuvad sellised asjad ühise koosolemise ja alkoholi tarvitamise käigus. Siin aga oli mindud vägisi majja sisse, selleks oli tõenäoliselt purustatud aken. Juhtumi lahendamist on raskendanud asjaolu, et seal viibis ka kõrvaline mees. Tegemist polnud alkoholi tarvitamisega.

Peamine kahtlusalune on suure pere ema, aga tema eitab seost asjaga. Samuti eitavad seda mehed.

Teo toimepanemise viisi politsei ei avalikusta, aga tapetud naisel polnud mingeid väliseid vägivalla tundemärke. Asja lahendamisele aitas kaasa kuriteopaiga tehniline ekspertiis.

Dramaattiset yksityiskohdat Laihian henkirikoksesta julki: Suurperheen äitiä epäillään taposta – oli suhteessa uhrin aviomiehen kanssa

Epäilty oli todennäköisesti mennyt uhrin kotiin väkisin. Surmapaikalta löytynyt täysin ulkopuolinen mies on hämmentänyt tutkintaa. Iltalehti on uutisoinut kevään ja kesän aikana useaan otteeseen Laihian henkirikoksesta. 60-vuotias nainen kuoli kotonaan heinäkuussa vuosi sitten. Tapaus oli pitkään pimeänä, mutta lopulta poliisi otti kiinni ja vangitsi 48-vuotiaan todella suuren perheen äidin.

Kommentaarid
(Külastatud 866 korda, 1 külastust täna)