Sügisest pääseb Soomest lihtsamalt Venemaale, kuna kasutusele tuleb tasuta e-viisa

Alates sügisest võetakse teadaolevalt Soome ja Venemaa vahel kasutusele tasuta e-viisa, tänu millele pääseb Soomest lihtsamalt Venemaale. Praegu on sarnane süsteem kasutusel Kaliningradis ja Venemaa Kaug-Idas.

Praegu pole asi veel sajaprotsendiliselt kindel, aga mitteametliku info kohaselt hakkab Soome ja Balti riikide ning Venemaa vahel alates sügisest kehtima tasuta e-viisa. See peaks lihtsustama Venemaale reisimist, vahendab Yle.

Leningrandi oblastis ehk Viiburis ja Peterburis peaks selline süsteem käivituma juba oktoobris. President Vladimir Putin on alla kirjutanud vastavale ukaasile.

Viisa hankimine on elektrooniline veebi teel ja täiesti tasuta. Praegu saab Soomest laevaga Viiburisse ja Peterburi viisavabalt, aga rongiga sõites on vaja viisat. Praegu maksab ühekordne Vene viisa 80 eurot.

Nouseeko suomalaisilla syksyllä matkakuume Pietariin? Venäjän viisumiuudistus tekee idänmatkailusta halvempaa ja helpompaa

Venäjä aikoo ottaa käyttöön ilmaisen ja sähköisen viisumin. Vielä ei ole varmaa tietoa, koskeeko uudistus suomalaisia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,312 korda, 1 külastust täna)