Soomes tuleb järgmine nädal jahe ja vilu, nädala lõpus öökülma oht

Soomes püsib jahe ilm. Järgmine nädal tuleb eriti jahe ja vilu, nädala lõpus on koguni öökülma oht.

Mõnel pool võib Soomes järgmisel nädalal siiski ka päike välja tulla. Eriti palju sajab Soome lõunaosas, kus esmaspäeval tuleb palju sademeid ja äikest. Päevased õhutemperatuurid on Soome lõunaosas 15 ja 20 kraadi vahel, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome keskosas on esmaspäeval pilves, aga ei saja nii palju kui maa lõunaosas. Õhutemperatuur on maa keskosas 12-15 kraadi.

Põhja-Soomes on nädala algul selgem ning kõige enam päikest on Lapimaal. Õhutemperatuur on Lapimaal päeval 15 kraadi ringis.

Pärast esmaspäeva puhub kirdetuul, mis toob jahedamat õhku ja õhutemperatuur langeb paari kraadi võrra. Ilm on pilvine, Lõuna- ja Ida-Soomes sajab vihma. Terve järgmine nädal on Soomes kohal madalrõhkkond, aga see ei tähenda, et iga päev sajab. Küll on aga ilm kirdetuule tõttu vilu ja jahe.

Kolmapäev on ainus soojem päev, kus maa lõunaosas võib tulla 20 kraadi sooja. Pärast kolmapäeva ilm taas jaheneb. Neljapäeval ja reedel tuleb eriti jahedat õhku, seda just Soome kesk- ja lõunaossa. Öine õhutemperatuur langeb väga madalale ja reedel võib olla Ida-Soomes lausa öökülma.

Pärast reedet hakkab taas soojemaks minema, nii et reedene päev on järgmisel nädalal ilmselt kõige külmem. Madalrõhkkond aga püsib ja koos sellega ka saju tõenäosus. Järgmisel nädalal on ilm vahelduv, aga selge on üks asi: 25 kraadini õhutemperatuur ei ulatu. Selgemat ilma ja päikest otsima tasub minna Lapimaale.

Sää pysyy pilvisenä ja viileänä, loppuviikosta osassa maata jopa hallanvaara: “Hellettä ei ainakaan tule”

Viikko alkaa lähes koko maassa pilvisenä ja epävakaana, ja jo valmiiksi viileät lämpötilat näyttävät laskevan hieman entisestään. Pilvisyys kuitenkin vaihtelee viikon aikana, ja jossain päin maata saattaa hyvin pilkahtaa aurinkokin, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr. Erityisen sateisena viikko alkaa Etelä-Suomessa, jossa taivaalta saattaa tulla maanantaina paikoitellen rankkojakin sateita ja ukkosta.

Kommentaarid
(Külastatud 278 korda, 1 külastust täna)