Soomes liigub ringi karu, kel on rauad käpa küljes

Soomes liigub ringi karu, kel on rauad käpa küljes. Karu oli käpaga lõksu jäänud aasta tagasi, kui oli veel noor. Pärast seda otsustati loom maha lasta, aga ta suutis oma haigele käpale vaatamata küttide eest põgeneda.

Nüüd on karu juba elanud aasta aega metsas, rauad käpa küljes ning hakkama saanud. Rautakarhu ehk Rauakaru nime saanud karu on otsustatud nüüd ellu jätta ja tema tervislikku seisundit uurida, vahendab Kaleva.

Politsei andmetel on kavas karu uinutada ja tema olukorda ning vigastusi uurida. Kui karu on sellises olukorras, et rauad annab eemaldada, siis jäetakse ta ellu. Kui aga rauad on karu vigastanud, et ta hakkama ei saaks, siis oleks looma ellu jätmine julm ja ta pannakse magama.

Esimest korda nähti raudadega karu Kuusamos eelmisel suvel. Siis käis ta söögikohas koos oma ema ja teise karupojaga. Karu otsustati tookord tappa, aga tehta nähti täie tervise juures nüüd uuesti sel suvel.

Kuusamon Rautakarhun terveydentila tutkitaan – Poliisi: Karhun kunnosta riippuu, poistetaanko rauta vai lopetetaanko eläin

Kuusamossa näätärauta jalassaan vuoden päivät eläneen niin sanotun Rautakarhun terveydentila aiotaan tutkia Luonnonvarakeskuksen toimesta. Poliisi kertoo, että Luonnonvarakeskus on vastannut poliisin virka-apupyyntöön ja pyynnön mukaiset toimenpiteet aloitetaan heti maanantaina. Poliisi kertoi Kalevalle viime keskiviikkona tehneensä Lukelle virka-apupyynnön. Komisario Juha Niemelä Oulun poliisilaitokselta kertoo, että tarkoituksena on nukuttaa karhu ja tutkia sen terveydentila.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)