Soomes jääb üha rohkem vahele ilma loata juhte

Möödunud aastal jäi politseile vahele rekordiline kogus ilma loata autojuhte. Politsei info kohaselt tuleb tõus politsei kasutuses olevast paremast tehnoloogiast.

Politsei infosüsteemid on edasi arenenud. Enam pole vaja raadio teel võtta ühendust korrapidajaga ja küsida vajalikke andmeid. Mida rohkem suudab politsei korraldada reide, seda enam jääb vahele juhiloata sõitjaid, vahendab MTV.

Möödunud aastal kasvas juhiloata sõitjate arv tervelt 9 protsendi võrra. Lisaks politsei võimaluste paranemisele aitas lubadeta sõitmise kasvule kaasa inimeste suurem hoolimatus liiklusturvalisuse suhtes.

Paljud vahele jäänud on sellised, kes on sama asjaga pahuksis olnud kümneid kordi. Loata sõitjate hulgas on palju mopeedijuhte, kes on tuuninud sõiduriista mootorratta tasemele, samuti eakaid juhte, kelle juhtimisõigus on aegunud, lisaks neid, kel pole kunagi olnud juhtimisõigust.

Politsei loodab, et inimesed muudavad oma suhtumist. Tõhusam järelvalve ja kasvav oht vahele jääda muudavad samuti inimeste käitumist. Samuti võiks lähedased rohkem huvi tunda, näiteks eakate inimeste puhul uurida enne sõitma minekut, kas juhtimisõigus on olemas.

Kommentaarid
(Külastatud 647 korda, 1 külastust täna)