Soomes algas mustikahooaeg

Soomes algas mustikahooaeg. Lõuna-Soomes on marjad juba valmis ja neid pajutakse turgudel.

Tänavu on saak varasemast veidi kesisem ja marju tuleb metsas otsida. Mättad pole nii sinised kui varem. Mustikad kannatasid tõenäoliselt eelmise kuuma suve tõttu, vahendab Turkulainen.

Mustika hind on samuti kõrge. Näiteks Lahti turul on liitri hind 7 eurot ja müügil on marju vähe. Seal, kus on mustikaid, on juba korjajad platsis. Paljud ei raatsi ära oodata marjade valmimist ning korjavad pooltooreid marju.

Maasikatalud on saatnud nüüd marjakorjajad metsa mustikale. Maasika saak hakkab juba lõpule jõudma, nii et inimesi saab rakendada mustikate korjamiseks.

Oma lemmikkoha mustikate valmimist saab aga jälgida ilma laua tagant tõusmata. Selleks on loodud veebisait mustikkaan.fi, kus on toodud prognoositav marjade valmimise aeg eri kohtades. Tegemist on Innofactori Hackathoni käigus valminud rakendusega.

Mustikan satokausi alkoi - Tarkista metsän tarjonta ennen kuin päätät piirakkataikinan koon

Mustikan satokausi on aluillaan. Etelä-Suomessa on jo saatu ensimmäiset marjat poimittua piirakoihin ja myös toripöydille. Asiakkaat ovat kyselleet ravintorikasta ja maukasta metsien aarretta jo parin viikon ajan. Tänä vuonna mustikoita saa vähän etsiä, tutut mättäät eivät ole yhtä sinisinä kuin hyvinä vuosina.

Kommentaarid
(Külastatud 547 korda, 1 külastust täna)