Soomes 15-aastast poissi ära kasutanud mees mõisteti vangi

Helsingi ringkonnakohus jättis muutmata varasema kohtuotsuse, millega mõisteti 40-aastane mees 3,5 aastaks vangi 15-aastase poisi seksuaalse ärakasutamise eest.

Kuriteos süüdi mõistetud Kari Antero Lausvuo oli olnud korduvalt seksuaalses vahekorras, oraalses vahekorras ja muul moel seksuaalselt seotud 15-aastase poisiga. Süüalune tutvus poisiga homomeeste suhtlusportaalis ja hoidis last enda kontrolli all, kuigi poiss ise kahtlustas, kas nende suhe on õiguspärane, vahendab Iltalehti.

Ringkonnakohus alandas kannatanule makstavat hüvitist ja mõistis mehelt välja 12 000 euro suuruse hüvitise kannatuste eest. Teod toimusid 2018. aasta jooksul Helsingis. Kannatanu oli tundnud end üksildasena ja läinud seksiteemalisele veebilehele, et seltsi otsida. Vestluspartneriks osutus hilisem ärakasutaja.

Mees meelitas lapse endaga kohtuma. Kohtumised toimusid regulaaselt ja neil harrastati kannatanu väitel seksi mitukümmend korda. Mõnel korral piirduti lihtsalt vestlusega.

Mees kutsus poisi enda juurde juba vara hommikul, nii et kannatanu tegi koolist poppi. Mõnel juhul kasutas mees kannatanut ära õhtusel ajal.

Kannatanu tundis end veidi masendununa ning võttis ühendust veebiteenusega, kus pakutakse abi seksuaalse ärakasutamise puhul. Poiss oli enda väitel mures suure vanusevahe pärast. Mees aga keelitas kannatanut jätkama ning ostis talle rõivaid ja telefoni.

Kuriteod hakkasid välja tulema tänu poisi ema tähelepanelikkusele. Mees jäi koos poisiga emale vahele Helsingi Itäkeskuses. Mees üritas põgeneda. Ema keelas tal lapsega kohtumise ja ütles, et poiss on vaid 15-aastane. Mees väitis end olevat ainult lapse sõber.

Ema oli täheldanud, et poisi käitumine muutus. Kooli inforakenduses oli näha mitmeid puudumisi ja poja voodi alt leiti üleliigne telefon. Naine võttis ühendust sotsiaaltöötajaga, kes informeeris asjast politseid.

Itäkeskuse vahelejäämine hirmutas meest, aga ta jätkas poisi ärakasutamist. Ta hakkas poisiga suhtlema läbi eraldi rakenduse, mis hävitas kõik sõnumid peale kättesaamist. Nad kohtusid pärast seda mehe ettepanekul pargis, kuna see oli mehe arvates turvalisem. Mees seksis poisiga ka õues.

Veel kaks nädalat pärast emaga kohtumist saatis süüalune kannatanule sõnumi: „Oli väga intensiivne.” Mees ei soovinud selle sõnumi tähendust kohtus selgitada.

Mees eitas kohtus ärakasutamist ja väitis, et aitas poisil leida seksuaalset identiteeti. Süüalune väitis, et poiss oli öelnud, et on 16-aastane.

Kohus aga leidis, et mees on süüdi. Kannatanu juttu kinnitas sõnumite ja telefonikõnede sisu. Kohtu hinnangul oli mees teadlik, et poiss on 15-aastane. Kannatanu oli juhtunu pärast mures nii tegude toimepanemise ajal kui pärast seda.

Mehe juurest leiti lisaks alla 18-aastase noormehe alastipilt ja narkootilist ainet. Tal oli üle 14 grammi metamfetamiini. Süüalune viibib vangistatuna vahi all.

Äiti huomasi outoja muutoksia 15-vuotiaassa pojassaan: Käräytti hyväksikäyttäjän lapsen kanssa Itäkeskuksessa

Nelikymppinen mies yritti pakoon, kun nainen huomasi hänet.

Kommentaarid
(Külastatud 336 korda, 1 külastust täna)